ΤΟΠΙΚΑ

Προοπτική αύξησης τμημάτων στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

προοπτική-αύξησης-τμημάτων-στην-ασπα-386798

Τα πιστοποιητικά τους παρέλαβαν χθες 154 απόφοιτοι του τοπικού παραρτήματος

Πιστοποιητικά παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μετά από ένα χρόνο σπουδών στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, παρέλαβαν χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, 154 απόφοιτοι του προγράμματος του παραρτήματος Βόλου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της σχολής, Χρήστο Γκόβαρη, πρόκειται για σπουδαστές που είτε έχουν είτε διεκδικούν μια θέση στην εκπαίδευση και οι οποίοι δεν προέρχονται αποκλειστικά από τον Βόλο. «Πολλοί είναι εργαζόμενοι και προέρχονται από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Λαμία, τη Λάρισα. Παρακολούθησαν με θέρμη το ιδιαίτερα σφικτό πρόγραμμα και τα κατάφεραν», σημείωσε ο ίδιος.

Ανάμεσά τους και ο διευθυντής του Γυμνασίου Μηλεών, Γ. Χάρλας, ο οποίος σε ηλικία 61 ετών, και παρά τα αυξημένα επαγγελματικά καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση του, επέστρεψε στα θρανία.

«Ήταν το πιο μαρτυρικό, το πιο ενδιαφέρον, το πιο γεμάτο οκτάμηνο που πέρασα. Ευχαριστώ τη σύζυγό μου που με άντεξε να είμαι εξαφανισμένος ολημερίς από το σπίτι», είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και τόνισε ότι «όλοι οι καθηγητές θα πρέπει να περάσουν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τους βοηθά να αποκτήσουν αυτογνωσία αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τους συναδέλφους τους, μαθητές και γονείς. Ολοκληρώνεσαι ως εκπαιδευτικός».

Προοπτική αύξησης τμημάτων

Αυτή την περίοδο τρέχει ήδη η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τη νέα χρονιά. Και όπως ανέφερε στο περιθώριο της χθεσινής ορκωμοσίας η επιστημονική υπεύθυνη του ΕΠΠΑΙΚ, Κατερίνα Κασιμάτη, θα εξεταστεί σε επίπεδο διοικούσας επιτροπής, ενδεχόμενη αύξηση των τμημάτων στον Βόλο.

Και για τη νέα χρονιά, οι προοπτικές είναι για την απορρόφηση 160 σπουδαστών ΕΠΠΑΙΚ και 40 ΠΕΣΥΠ (συμβουλευτικής και προσανατολισμού). «Πάντα στον Βόλο υπάρχει μεγάλη ζήτηση και οι αιτούντες είναι περισσότεροι από όσους μπορούμε να καλύψουμε. Θα συζητήσουμε μήπως αυξήσουμε τον αριθμό των τμημάτων. Είμαστε υπερήφανοι για την ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου που έχει υψηλά στάνταρ λειτουργίας», τόνισε η κ. Κασιμάτη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου