ΤΟΠΙΚΑ

Από το Π.Θ. στη Λουιζιάνα

από-το-π-θ-στη-λουιζιάνα-388219

Βραβεύτηκε από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής για τη λαμπρή της πορεία

Από τα έδρανα του αμφιθεάτρου της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Πολιτεία Λουιζιάνα των νότιων ΗΠΑ βρέθηκε απόφοιτη του τμήματος, η οποία βραβεύτηκε χθες από τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, Αθανάσιο Λουκά, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας των αποφοίτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για την Αγγελική Σιώλη από την Τρίπολη, η οποία αποφοίτησε το 2005 από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου έλαβε τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα λαμπρή πορεία της.

Η Αγγελική Σιώλη εργάστηκε με την αποφοίτησή της σε αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας, έκανε μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ και το 2009 έκανε τη διατριβή της στον Καναδά. Εργάστηκε για ένα χρόνο στο Μεξικό και από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 εργάζεται ως επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.

Η ξεχωριστή πορεία της παρά το νεαρό της ηλικίας της ήταν η αφορμή για τη χθεσινή βράβευσή της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου έκανε τα πρώτα της βήματα στην αρχιτεκτονική ως φοιτήτρια.

Η ίδια συγκινημένη μίλησε για την περίοδο των σπουδών της στο Π.Θ. και το οικογενειακό κλίμα στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και αναφέρθηκε στα εμπόδια που συνάντησε αλλά και στους μέντορές της που συνέβαλλαν στην έως και σήμερα πορεία της. Η ίδια ευχήθηκε στους νέους αποφοίτους της σχολής, «να γεμίσουν το βιογραφικό τους με όσες και όποιες γραμμές επιθυμούν, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης».

Δήλωσε συγκινημένη για την επιστροφή της στον Βόλο και το Π.Θ. και αναφέρθηκε και στη νέα της πατρίδα, τη Λουιζιάνα. «Είναι μια πολύ φτωχή Πολιτεία, υπάρχει ρατσισμός, κοινωνική αδικία και εκεί όσα παιδιά σπουδάζουν πραγματικά διψούν για μάθηση. Μπορεί να εργάζονται 20 ώρες για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και να χρειάζεται να κοιμούνται στη σχολή για να ανταπεξέλθουν στα μαθήματα», περιέγραψε η επίκουρη καθηγήτρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου