ΤΟΠΙΚΑ

Δέντρο- οδόφραγμα…για απορριμματοφόρα

δέντρο-οδόφραγμαγια-απορριμματοφό-389541

Απίστευτες καθημερινές ιστορίες με απορριμματοφόρα που βρίσκονται εγκλωβισμένα για ώρες στην οδό 28ης Οκτωβρίου μετά τη Γαμβέτα, εξαιτίας ενός… δέντρου και του παράνομου πάρκινγκ, κατατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Η Υπηρεσία Πρασίνου εισηγήθηκε την κοπή ενός δέντρου (σφενδάμι) που βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου μεταξύ Γαμβέτα και Αφήσου και δημιουργεί χρόνιο πρόβλημα στη διέλευση των απορριμματοφόρων και γενικά μεγάλων οχημάτων που διέρχονται από το σημείο.

Το δέντρο, μολονότι είναι υγιές, έχει κλίση προς το οδόστρωμα κι όταν διέρχεται κάποιο μεγάλο όχημα τα βαριά κλαδιά του αποτελούν σημείο «σύγκρουσης». Απέναντι από το δέντρο έχουν τοποθετηθεί κορύνες για να μην παρκάρουν οχήματα, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στα απορριμματοφόρα να κάνουν μικρή παράκαμψη και να διέρχονται από το σημείο χωρίς να «συγκρούονται» με τα βαριά κλαδιά του δέντρου.

Όμως πολλοί είναι οι οδηγοί που αγνοούν τις κορύνες και παρκάρουν παράνομα, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να εγκλωβίζονται στα σημεία.

Το τμήμα Τροχαίας Βόλου, υποστηρίζει σε έγγραφό του ότι το δέντρο δεν παρεμποδίζει τη διέλευση των πεζών και των οχημάτων.

Ωστόσο οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Βόλου, κατέθεσε χθες στην επιτροπή ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα. «Η Τροχαία δεν έχει δώσει ποτέ λύση. Μου έχει τύχει να περνώ από το σημείο με το απορριμματοφόρο το πρωί στις πέντε και να μην μπορώ να περάσω από το σημείο επειδή από τη μία είναι το δέντρο κι από την άλλη το παράνομα παρκαρισμένο όχημα. Κάλεσα Τροχαία, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να περιμένω μέχρι τις 8 το πρωί για να ξυπνήσουν τον οδηγό που έχει παρκάρει παράνομα. Και μου απαγόρευσαν να κάνω όπισθεν γιατί μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται», κατέθεσε την απίστευτη ιστορία πρώην οδηγός απορριμματοφόρου. Η Επιτροπή αποφάσισε να κόψει το δέντρο, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στο σημείο.

Ανοίγει ο ασκός

του Αιόλου στην Αγριά

Φόβους ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στην Αγριά, σε ό,τι αφορά το κόψιμο κουκουναριών, που υπάρχουν σε πεζοδρόμια της περιοχής και δημιουργούν με το ριζικό τους σύστημα προβλήματα ανασηκώνοντας τις πλάκες πεζοδρομίων, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος πρασίνου Αποστόλης Μαλαματίνης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ.

Αφορμή αίτημα κατοίκου της περιοχής για το κόψιμο κουκουναριάς που έχει προκαλέσει φθορές στο πεζοδρόμιο, την περίφραξη της αυλής του σπιτιού ιδιώτη και οι ρίζες συνεχίζουν να προχωρούν.

Στο σημείο έκανε αυτοψία κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου που πιστοποίησε το πρόβλημα. «Αντίστοιχα αιτήματα υπάρχουν από πολλά σπίτια στην Αγριά. Τι θα κάνουμε; Όλοι οι δρόμοι πάνω από την παραλία είναι με κουκουναριές. Θα κόψουμε όλα τα δέντρα;», διερωτήθηκε ο κ. Μαλαματίνης.

Η επιτροπή έδωσε έγκριση για την κοπή του δέντρου και την αντικατάστασή του, δεδομένου ότι υπάρχει και η έκθεση αυτοψίας της Τεχνικής Υπηρεσίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου