ΤΟΠΙΚΑ

15 «κοκκινισμένα» τμήματα στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

15-κοκκινισμένα-τμήματα-στα-επαλ-της-μ-389578

Δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση υποστηρίζουν διευθυντές, που πιστεύουν ότι από Σεπτέμβριο θα υπάρχουν περισσότερες εγγραφές

Τουλάχιστον 15 τμήματα στα επαγγελματικά λύκεια της Μαγνησίας είναι «κοκκινισμένα» και κινδυνεύουν να μη λειτουργήσουν από το νέο σχολικό έτος, μολονότι έχει ανακοινωθεί η σύστασή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για τμήματα που δεν συμπληρώνουν τον «μαγικό» αριθμό των 8 μαθητών για να «μαυρίσουν» και να μπορέσουν να λειτουργήσουν έστω και σαν ολιγομελή.

Οι διευθυντές των ΕΠΑΛ του νομού δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το τι μέλει γενέσθαι στα σχολεία τους. Υποστηρίζουν ότι τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν στους μαθητές και τους γονείς τους να κάνουν τις δηλώσεις και εγγραφές τους, δεν ήταν αρκετά για να ενημερωθούν και να εγγραφούν με τον νέο ηλεκτρονικό τρόπο, και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε περίπτωση που «κλειδώσουν» από το καλοκαίρι τα τμήματα, πολλά ΕΠΑΛ θα βρεθούν αποδυναμωμένα και από τον Σεπτέμβριο σημαντικός αριθμός μαθητών που κάνει τότε τις εγγραφές, θα βρεθεί εκτός συγκεκριμένων ειδικοτήτων που ενδεχομένως δεν λειτουργήσουν.

Πολλά «κοκκινισμένα» τμήματα έχουν επτά μαθητές ή και έξι και χρειάζονται μόλις 1 ή 2 εγγραφές για να λειτουργήσουν.

Στο κόκκινο βρίσκονται τα εξής τμήματα: στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου η ειδικότητα Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας με 6 παιδιά, στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου ο τομέας Πληροφορικής στη β’ τάξη με 6 παιδιά και οι ειδικότητες Υπάλληλος Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, με επτά παιδιά η κάθε μία, και στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου η νέα ειδικότητα Βοηθός Φυσικοθεραπευτή και οι ειδικότητες Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων, με επτά παιδιά η κάθε μία.

Στο κόκκινο βρίσκονται ακόμη στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας οι ειδικότητες Βοηθός Φαρμακείου και Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού, με 5 και 7 μαθητές αντίστοιχα, και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

Η ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής είναι κοκκινισμένος και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού αλλά και στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου. Στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο κόκκινο είναι και η ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου