ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπή νερού στα Χάνια

διακοπή-νερού-στα-χάνια-417378

Διακοπές νερού θα γίνονται από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη στην περιοχή των Χανίων, καθώς συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προχωρούν σε νέο καθαρισμό των δεξαμενών υδροδότησης, για την αντιμετώπιση του μικροβιακού φορτίου που εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, Άρη Σαββάκη, γίνεται μία ακόμη προσπάθεια για τον καθαρισμό των δεξαμενών, όπου εισέρρευσαν επιφανειακά ύδατα λόγω των πολλών βροχοπτώσεων, προκειμένου να μηδενιστεί το μικροβιακό φορτίο, που δείχνουν αναλύσεις δειγμάτων.

Στην περιοχή των Χανίων όπως και στη Δράκεια, έχει απαγορευτεί από τις 7 Ιουνίου, η χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση. Έχει ήδη γίνει ένας πρώτος καθαρισμός των δεξαμενών, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Σε νέες δειγματοληψίες, μετά τον καθαρισμό στην κοινόχρηστη βρύση στα Χάνια εντοπίστηκαν 58 αποικίες ολικών κολοβακτηροειδών ανά 100ml νερού, 8 e-coli και 73 εντερόκοκκοι, αντίστοιχα στη Δράκεια εντοπίστηκαν 43 ολικά κολοβακτηροειδή, 4 e-coli και 39 εντερόκοκκοι. Σημειώνεται ότι οι τιμές αυτές θα πρέπει να είναι μηδενικές.

Η απαγόρευση του νερού συνεχίζει να ισχύει. «Αν μετά και τον δεύτερο καθαρισμό, δεν μηδενιστεί το μικροβιακό φορτίο, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε χλωρίωση», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

550 διακοπές νερού

Στο μεταξύ, σε 550 διακοπές νερού και μόνο μέσα στο κέντρο του Βόλου, προχώρησε σε διάστημα τριών εβδομάδων η ΔΕΥΑΜΒ, ως μέτρο πίεσης σε καταναλωτές που οφείλουν από δύο λογαριασμούς και πάνω (οφειλές έξι και πλέον μηνών) και αφορούν σε ποσά από 81 έως 1.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα διακοπών πάντως που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη δείχνει να αποδίδει, καθώς έως και χθες οι 330 (σχεδόν το 60%), φρόντισαν να κάνουν διακανονισμό ή να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, και η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε επανασυνδέσεις.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου