ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απόπειρα εισβολής στο Καταφύγιο Αδέσποτων Βόλου

νέα-απόπειρα-εισβολής-στο-καταφύγιο-α-422773

Νέα απόπειρα εισβολής στο χώρο του Καταφυγίου Αδέσποτων του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές σημειώθηκε την Κυριακή, στον απόηχο μάλιστα των συστάσεων που είχαν απευθυνθεί από την Εισαγγελία Βόλου στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Την εισβολή από άγνωστες, που ήθελαν προφανώς σύμφωνα με τον υπεύθυνο λειτουργίας του Καταφυγίου, Διαμαντή Μπαρού, «να συγκεντρώσουν νέα… πειστήρια ότι τα σκυλιά ήταν ατάιστα, απότιστα και ότι στα κλουβιά υπήρχαν ακαθαρσίες», απέτρεψε τσοπανόσκυλο, ιδιοκτησίας του ίδιου του αναδόχου, που άρχισε να γαβγίζει απειλητικά προς το μέρος τους. Οι τρεις γυναίκες αναγκάστηκαν να κατέβουν από τον φράχτη όπου είχαν σκαρφαλώσει για να μπουν στο Καταφύγιο που ήταν κλειστό, και να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρού, την Κυριακή το πρωί ο ίδιος ήταν στο καταφύγιο, προκειμένου να φροντίσει για το τάισμα των ζώων και να δώσει τα φάρμακα στα άρρωστα. «Είχαμε την ίδια ημέρα ραντεβού με την εκπρόσωπο της ΦΙΟΒ, Μάγδα Σουσουρή για να έρθει στον χώρο, αλλά μία δική μου υποχρέωση με ανάγκασε να φύγω. Δυστυχώς την καλή συνεργασία που δείχνει να δημιουργείται μεταξύ δήμου, φιλοζωικής ομάδας Βόλου και του σωματείου Κόσμος και Φύση, κάποιοι πάνε να τορπιλίσουν άγνωστο για ποιο λόγο. Δεν κινούνται πάντως με φιλοζωικά αισθήματα», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μπαρού, ο οποίος ενημερώθηκε από άλλους υπαλλήλους για την απόπειρα της νέας εισβολής στο Καταφύγιο.

«Η κ. Σουσουρή πήρε να διαχωρίσει τη θέση της από τη νέα παρ’ ολίγον εισβολή», συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι οι δράστιδες «χρησιμοποιώντας δήθεν τον τίτλο του φιλόζωου, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

«Το τσοπανόσκυλο είναι δικό μου και είναι εκπαιδευμένο από μένα. Το άφησα ως φύλακα στο καταφύγιο και ήταν εκείνο που άρχισε να γαβγίζει προς το μέρος τους και αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή. Όποιο σκυλί και να ήταν στη θέση του, θα γάβγιζε αν έβλεπε κάποιον να προσπαθεί να πηδήξει τον φράχτη», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου