ΤΟΠΙΚΑ

Δημιούργησαν video game ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ

δημιούργησαν-video-game-καταρτιζομενοι-του-δη-425415

Ονόμασαν την ομάδα τους VASSV.E. και ρίχτηκαν στη δουλειά

Ενας δικηγόρος με τη γυναίκα του αποφασίζουν να μετακομίσουν στην εξοχή. Τα βράδια όμως ακούγονται περίεργοι θόρυβοι και φωνές… Θυμίζει ταινία θρίλερ. Είναι όμως το σενάριο πάνω στο οποίο βασίζεται το video game «Soul’s Ego», που φέρει την υπογραφή τεσσάρων καταρτιζομένων του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Βίκτωρ Παπανικολόπουλος, ο Στέλιος Ασημομύτης, η Ραφαηλία Βλάμη και η Ευθυμία Χατζηγεωργίου, που ολοκλήρωσαν και το τέταρτο εξάμηνο σπουδών στο τμήμα Τεχνικών Εφαρμογών και Πληροφορικής, και αυτή την περίοδο δίνουν εξετάσεις, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα horror mystery video game που θα είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα STEΑM για να το δοκιμάσουν οι video gamers. Η ανταπόκριση θα κρίνει αν το demo θα γίνει προϊόν και θα διατεθεί προς πώληση στην αγορά στα τέλη του χρόνου για να μπει σε κάθε σπίτι gamer.

Η ιδέα ξεκίνησε στο πλαίσιο μαθήματος πρακτικής στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. «Κάναμε πρακτική πάνω στην unreal engine. Πρόκειται για μία σύγχρονη μηχανή δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών. Και πιο πολύ ξεκίνησε για πλάκα. Στη διάρκεια όμως μας συνεπήρε. Και όταν είδαμε την ανταπόκριση που υπήρχε και το ενδιαφέρον, αποφασίσαμε να το συνεχίσουμε», περιγράφει ο Βίκτωρ Παπανικολόπουλος.

Οι τέσσερις καταρτιζόμενοι, έδωσαν όνομα στην ομάδα τους, VASS- V.E.- και ρίχτηκαν στη δουλειά. Δεν δούλευαν μόνο στη διάρκεια του μαθήματος. Η δημιουργία του video game χρειάστηκε πολύ προσωπικό χρόνο. Η ομάδα συναντιόταν στο σχολείο, συζητούσε για το σενάριο, τα γραφικά, το τεχνικό σκέλος, τη μουσική επένδυση. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, όταν το σχολείο δεν ήταν ανοιχτό, οι τέσσερις δημιουργοί έπαιρναν δουλειά στο σπίτι.

Πολύτιμοι συνοδοιπόροι στην προσπάθειά τους, την οποία ενθάρρυναν από την πρώτη στιγμή, ήταν οι ίδιοι οι εκπαιδευτές του δημοσίου ΙΕΚ Βόλου: ο διευθυντής Γιώργος-Αριστείδης Παπαθανασίου και οι εκπαιδευτικοί Χρύσα Μπακρατσά, Αλέξανδρος Γιαγκαλής και Βασίλης Γεράκης. Στην πορεία, οι τέσσερις καταρτιζόμενοι βρήκαν και εξωτερικούς συνεργάτες: τον Κων. Μαμαλικίδη που συνέβαλλε τα μέγιστα στη δημιουργία της αφίσας του παιχνιδιού και τον Άλκη Μαυρογιαννίδη, που «έντυσε» με μουσική το video game.

Η προσπάθεια για τους τέσσερις καταρτιζόμενους ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, στο πλαίσιο του γ’ εξαμήνου μαθημάτων του τμήματός τους. Χάρη στη συστηματική δουλειά, αν και πρώτη φορά που επιχείρησαν κάτι παρόμοιο, κατάφεραν να το ολοκληρώσουν και να το παρουσιάσουν στους συν-καταρτιζόμενούς τους και στο κοινό που πλαισίωσε τη γιορτή λήξης των μαθημάτων στο σχολείο.

Το σενάριο του video game υπογράφει ο Βίκτωρ Παπανικολόπουλος. «Το ζευγάρι φεύγει από την πόλη και πάει σε ένα χωριό, όπου ζουν τέρατα. Για να γλιτώσει από τα τέρατα και να επιβιώσει πρέπει να καταφέρει να λύσει το μυστήριο…», περιγράφει.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία», περιγράφει η Ευθυμία Χατζηγεωργίου. Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη που μια δουλειά μηνών ολοκληρώθηκε και πλέον οι λάτρεις των video game έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν να παίξουν μέσα από το demo που έχει αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα STEEM. «Ελπίζουμε να πάει καλά στον χώρο και να μπορούσε να βγάλουμε το παιχνίδι στην αγορά έως τέλος του έτους», συμπλήρωσε η ίδια.

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία μέσα από την οποία μάθαμε πράγματα. Δουλεύαμε και όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά στο κομμάτι του. Για καθετί όμως οι αποφάσεις ήταν συλλογικές. Και ήταν σημαντικό ότι είχαμε στο πλευρό μας στήριγμα τόσο τον διευθυντή όσο και τους καθηγητές μας, που μας καθοδηγούσαν και μας βοηθούσαν να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες», σημείωσε από την πλευρά του ο Στέλιος Ασημομύτης.

«Ήταν πολύ σημαντική η στήριξη που είχαμε από το ίδιο το σχολείο, που μας διέθεσε τον εξοπλισμό για να δουλέψουμε και να φθάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Όπως επίσης και ότι είχαμε συνοδοιπόρους τους καθηγητές μας. Η εμπειρία ήταν μοναδική και κερδίσαμε σε γνώσεις. Χάρηκα πολύ που έγινα μέρος της προσπάθειας. Με γέμισε σαν άνθρωπο και η ανταπόκριση που υπήρχε από τον κόσμο που το δοκίμασε ήταν μια ηθική επιβράβευση», υπογράμμισε η Ραφαηλία Βλάμη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου