ΤΟΠΙΚΑ

Χειροβομβίδα στην «καρδιά» του Βόλου

χειροβομβίδα-στην-καρδιά-του-βόλου-458365

Σκηνικό… «πολέμου» θύμισε χθες το μεσημέρι η εικόνα στην «καρδιά» της πόλης, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αντωνοπούλου. Επί του πεζοδρόμου, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της εμπορικής αγοράς, κι ενώ αρκετά καταστήματα είχαν κλείσει ή βρίσκονταν στο κλείσιμο, έκαναν… απόβαση οχήματα του στρατού ξηράς, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περίπου στις τρεις χθες το μεσημέρι, το «100» δεχόταν κλήση από πολίτη ότι βρήκε χειροβομβίδα ανάμεσα στα πράγματα συγγενικού του προσώπου, στο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου της οικοδομής στον πεζόδρομο της Ερμού. Το συμβάν κλήθηκε να διαχειριστεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Βόλου, που ενημέρωσε άμεσα την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γεωργούλα».

Άμεσα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Με εντολή του στρατού, κλήθηκε η αστυνομία, η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, στον χώρο όπου θα γινόταν η παραλαβή και η απομάκρυνση της χειροβομβίδας.

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανέβηκαν στην οικοδομή και απομάκρυναν τη χειροβομβίδα. Την τοποθέτησαν στο όχημα του στρατού, προκειμένου να τη μεταφέρουν στις Γλαφυρές και να την εξουδετερώσουν.

Οι συναρμόδιες υπηρεσίες δεν απέκλεισαν την περιοχή για να μην δημιουργήσουν αναστάτωση στον κόσμο.

Εκείνη την ώρα τα μαγαζιά είχαν μόλις κλείσει ή έκλειναν και στον πεζόδρομο κυκλοφορούσε κόσμος: άλλοι επέστρεφαν με τα παιδιά τους από βόλτα, άλλοι από τα ψώνια τους. Στην ίδια οικοδομή όπου εντοπίστηκε η χειροβομβίδα, βρισκόταν σε λειτουργία κομμωτήριο και γυμναστήριο που είχαν πελάτες.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ρωτούσαν τις αρχές αν θα έπρεπε να εκκενώσουν τις επιχειρήσεις τους. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαίο. Περαστικοί από το σημείο κοντοστέκονταν ρωτώντας τι συμβαίνει. Περνούσαν ανάμεσα από οχήματα του στρατού, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και τραβούσαν φωτογραφίες από το σπάνιο σκηνικό που εκτυλισσόταν στην κεντρική αγορά.

Σχεδόν μία ώρα διήρκεσε η επιχείρηση.

Κι άλλη χειροβομβίδα στην Ανάβρα

Νωρίτερα, μία ακόμη χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε χωράφι σε περιοχή έξω από την Ανάβρα στον Δήμο Αλμυρού. Την χειροβομβίδα εντόπισε ο ιδιοκτήτης της έκτασης προφανώς κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών και ειδοποίησε την αστυνομία. Και σε αυτή την περίπτωση, στην επιχείρηση πήραν μέρος προληπτικά η αστυνομία, η πυροσβεστική και η ΕΚΑΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου