ΤΟΠΙΚΑ

Ενας Βολιώτης στο X-Factor

ενας-βολιώτης-στο-x-factor-473324

Χρώμα από τον Βόλο είχε το άνοιγμα της αυλαίας του επιτυχημένου μουσικού talent show X-Factor. Ο 26χρονος Στέφανος Κάκκος από τν Βόλο, ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε απέναντι από την κριτική επιτροπή, τραγούδησε και έδωσε σόου μπροστά στην κάμερα, και κατάφερε να εντυπωσιάσει με το ταλέντο και την τρέλα του τους κριτές, που τους έδωσαν τα τέσσερα «ναι» και μία θέση στο live show.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά από ένα μαραθώνιο pre-casting, οι κριτές ανέλαβαν να ξεχωρίσουν μέσα από τις auditions τον επόμενο Έλληνα σούπερ σταρ.

Ο Στέφανος Κάκκος βρέθηκε στην πρεμιέρα του σόου και πήρε πρώτος θέση απέναντι από τους κριτές: Γιώργο Μαζωνάκη, Τάμτα, Γιώργο Παπαδόπουλο και Μπάμπη Στόκα.

«Let me entertain you» του Robbie Williams το κομμάτι που θέλησε να ερμηνεύσει, κρατώντας στο χέρι του, ένα μπουκάλι νερό αντί… μικροφώνου. «Δεν έχω τραγουδήσει χωρίς μικρόφωνο. Έπρεπε κάτι να κρατάω στο χέρι μου», λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Στέφανος Κάκκος.

Όσον αφορά δε, την επιλογή του κομματιού, επισημαίνει ότι «με αυτό το κομμάτι ξεκινάω όλες τις λάιβ εμφανίσεις μου. Μου αρέσει ο Robbie Williams, ο Έλβις Πρίσλεϊ».

Αν και άπειρος σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, παρουσιάστηκε άνετος, να τραγουδά και να χορεύει και άκουσε θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή που δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την… τρέλα του. «Και λίγα έκανα. Ήρεμος ήμουν. Η αλήθεια είναι ότι μια μέντα την έχω», παραδέχεται με αφορμή τα σχόλια που άκουσε από μέλη της κριτικής επιτροπής.

Το μικρόβιο της μουσικής

Ο Στέφανος Κάκκος ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, τραγουδάει όμως τα τελευταία έξι χρόνια. Το… μικρόβιο, φέρεται να του έχει περάσει η μητέρα του, που είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Βόλου. Παίζει κιθάρα, αρμόνιο, πιάνο, ακορντεόν, μπάσο και αυτή την περίοδο έχει αναλάβει ολομόναχος την προετοιμασία του δεύτερου δίσκου του, για τον οποίο θα γράψει τη μουσική και τους στίχους.

Ο δίσκος

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε πριν από τρεις εβδομάδες, με τον τίτλο «Αναντικατάστατος» σε μουσική–στίχους Ανδρέα Λάμπρου. Όπως λέει, προς το παρόν ο δίσκος πωλείται διαδικτυακά και σε λίγο καιρό θα φθάσει και στα δισκοπωλεία. Περιλαμβάνει δέκα ελληνικά τραγούδια με ήχους ποπ, σουίνγκ και ροκ εν ρολ, αλλά και μπαλάντες.

Η συνεργασία με τη Σοφία Βόσσου

Ανάμεσα στα τραγούδια του πρώτου δίσκου το ντουέτο με τη Σοφία Βόσσου «Βουτιά στο κενό».

«Πριν από δύο χρόνια είχα λάβει μέρος σε διαγωνισμό που είχε διοργανώσει ο Νίκος Μουρατίδης στη Λίμνη Πλαστήρα και είχα βγει πρώτος. Το έπαθλο ήταν η ηχογράφηση ενός τραγουδιού. Σε στίχους Γ. Παυριανού και μουσική Ανδρέα Λάμπρου βγήκε το «Η γυναίκα της ζωής μου». Ένα χρόνο μετά, κλήθηκα να τραγουδήσω στον ίδιο διαγωνισμό ως ο περσινός νικητής. Στην κριτική επιτροπή ήταν η Σοφία Βόσσου. Γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε», περιγράφει την έναρξη της συνεργασία του με τη μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια.

«Η μουσική είναι η ζωή μου»

Ο Στέφανος Κάκκος τους τελευταίους έξι μήνες μένει στην Αθήνα, ωστόσο το καλοκαίρι θα κάνει live εμφανίσεις στη Σκιάθο. Τον χειμώνα έχει εμφανιστεί σε πολλά μαγαζιά στον Βόλο.

Για τον ίδιο η μουσική είναι τα πάντα. «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική. Είναι τα πάντα για μένα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Είναι η ψυχοθεραπεία μου», λέει.

Ο ίδιος φέρεται να έχει κατακτήσει το στόχο του: έχει ήδη κάνει τον πρώτο του δίσκο, τραγουδά σε γνωστά μαγαζιά.

«Πήγα στο X-Factor για την εμπειρία. Με παρότρυναν φίλοι και συγγενείς. Η αλήθεια είναι ότι ήδη μου στέλνουν μηνύματα με θετικά σχόλια απ’ όλη την Ελλάδα», αναφέρει, πιστεύοντας ότι θα κάνει μία καλή πορεία στο γνωστό talent show και ότι μέσω της τηλεόρασης θα κερδίσει μερικούς ακόμη πόντους δημοσιότητας…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου