ΤΟΠΙΚΑ

Πόλεμο… με χρώματα κατά των συνθημάτων

πόλεμο-με-χρώματα-κατά-των-συνθημάτω-473971

Κήρυξαν οι μαθητές του 20ου Δ.Σ. Βόλου, που δημιούργησαν μια όμορφη τοιχογραφία

Τον «πόλεμο» κατά των αντιαισθητικών και υβριστικών συνθημάτων που χαλούσαν την όψη του σχολείου τους, κήρυξαν οι μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Με «όπλα» τους τα πινέλα και τα χρώματα και φορώντας γάντια και ποδιές, οι μαθητές ζωγράφισαν τον εξωτερικό τοίχο του σχολείου τους στον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη μεταξύ Ογλ και Κουμουνδούρου. Ευχή των μαθητών να γίνει σεβαστή η τοιχογραφία τους και να μην καταστραφεί από νέα αντιαισθητικά συνθήματα.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που μάλιστα σχεδίασε τα σπιτάκια, δεντράκια και τις πεταλούδες, τα οποία στη συνέχεια γέμισαν με χρώματα οι μαθητές. Ο σύλλογος ανέλαβε και το κόστος των παρεμβάσεων και υλικών, ενώ μέρος των υλικών προσέφεραν ευγενικά οι αδερφοί Πασχόπουλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, κ. Ολγα Σταθοπούλου, «αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να ομορφύνουμε τον τοίχο του σχολείου και να κρατήσει στο χρόνο εφόσον γίνει σεβαστό». «Ο τοίχος είχε υβριστικά συνθήματα. Ο Δήμος Βόλου μας βοήθησε να τον βάψουμε, δυστυχώς όμως δεν κράτησε πολύ. Με την ενέργειά μας αυτή θέλουμε πρώτα και κύρια να στείλουμε μήνυμα εθελοντισμού, προσφοράς, συνεργασίας στα δικά μας τα παιδιά, αλλά και στα παιδιά των άλλων σχολείων, που επίσης μπορούν να ομορφύνουν τους χώρους τους», συμπλήρωσε η ίδια.

Την αμέριστη συμπαράσταση στο εγχείρημα εξέφρασαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Τέκος Γεώργιος αλλά και ο σύλλογος των διδασκόντων, που μαζί με τους μαθητές τους πήραν μέρος στη ζωγραφική του τοίχου.

«Θέλω να πω σε όλους ότι όλοι είμαστε ίσοι. Με τη ζωγραφιά μας θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ένα όμορφο σχολείο και ότι έχουμε αγνότητα, όπως το δάσος της τοιχογραφίας μας», ανέφερε η μαθήτρια της Ε’ τάξης Έλλη Καρατζιά.

«Θέλουμε να είναι όμορφο το σχολείο μας και οι άνθρωποι να το σεβαστούν. Να μην το χαλάσουν. Κάποιοι κόπιασαν για να αγοράσουν τα χρώματα και τις ποδιές μας και εμείς κοπιάσαμε για να δημιουργήσουμε την τοιχογραφία μας. Και είναι καλύτερο σε σχέση με τα γκράφιτι και τις βρισιές που είχε ο τοίχος», τόνισε η μαθήτρια της Ε’ τάξης Μαρία – Ζωή Μπιντάκα.

«Η ζωγραφιά είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας. Αυτό κάτι σημαίνει για το σχολείο μας», είπε η μαθήτρια της Ε’ τάξης Μελίνα Αγριγιάννη, ενώ ο μαθητής της Ε’ τάξης Γιώργος Ξινομπίτης, συμπλήρωσε: «μάθαμε να συνεργαζόμαστε για να ομορφύνουμε το σχολείο μας και θα θέλαμε να μην το χαλάσουν άσχημα συνθήματα».

«Ζητάμε από τον κόσμο να μη χαλάσουν τη ζωγραφιά μας. Θέλουμε το σχολείο μας να είναι όμορφο και όλα τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να κάνουν κι εκείνα όμορφο το σχολείο τους», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Ρομφαίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι μαθητές της Ε’ τάξης Μαρία Ζωή Μπιντάκα, Γιώργος Ξινομπίτης, Έλλη Καρατζιά και Μελίνα Αγριγιάννη

Μαθητές της Ε’ τάξης έβαλαν όλο το μεράκι και το ταλέντο τους για να ομορφύνουν τον τοίχο του σχολείου τους

Ολγα Σταθοπούλου: «Με την ενέργειά μας αυτή θέλουμε πρώτα και κύρια να στείλουμε μήνυμα εθελοντισμού, προσφοράς, συνεργασίας στα δικά μας τα παιδιά»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου