ΤΟΠΙΚΑ

Βράβευση μαθητών για έργα τέχνης [photos]

βράβευση-μαθητών-για-έργα-τέχνης-photos-474704

Σε πραγματική γιορτή εξελίχθηκε το άνοιγμα της αυλαίας της τρίτης κατά σειρά Διασχολικής Έκθεσης Τέχνης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που φιλοξενείται από χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας. «Το ταξίδι», η έκθεση με έργα μαθητών γυμνασίων και λυκείων του νομού, θα διαρκέσει έως και τις 25 Μαΐου και θα είναι επισκέψιμη τόσο από μαθητές σχολείων όσο και από το ευρύ κοινό, που θα θελήσει τη δει την καλλιτεχνική ματιά των μαθητών που εκφράστηκαν δημιουργικά μέσα από την τέχνη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στα εγκαίνια της έκθεσης, την επιμέλεια της οποίας έχει η κ. Ελένη Νικηφόρου, παραβρέθηκε το σύνολο των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών και των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων που συμμετείχαν με έργα τους.

Τα έργα αξιολόγησε τριμελής κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από τη Χρύσα Δραντάκη, προϊσταμένη πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, και τους ζωγράφους Δημήτρη Μοράρο και Κώστα Κομνηνό, που ξεχώρισαν τα καλύτερα έργα που απέσπασαν βραβεία και τιμητικούς επαίνους.

«Πάντα το έργο μιας κριτικής επιτροπής είναι δύσκολο. Είχαμε πολύ καλές συμμετοχές τόσο ομαδικές όσο και ατομικές από μαθητές των γυμνασίων και λυκείων. Είδαμε διαφορετικές ματιές, άλλοτε με ευαισθησία, άλλοτε με λυρισμό, άλλοτε με ρεαλισμό, άλλοτε με άρτια πινελιά. Ξεχωρίσαμε έργα που αποπνέουν την ευαισθησία των μαθητών αλλά και τις ικανότητές τους», ανέφερε η κ. Δραντάκη.

Ομαδικό ειδικό έπαινο έλαβαν τα τέσσερα σχολεία που συνεργάστηκαν για το «Ταξίδι στον κόσμο των αγγείων», Γυμνάσιο –Λύκειο Ζαγοράς και 4ο Γυμνάσιο - 4ο ΓΕΛ Βόλου

«Είδαμε ενδιαφέρουσες δουλειές μαθητών. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι δάσκαλοί τους σε περίεργες εποχές προσφέρουν πολλά στα παιδιά και υπάρχει ανταπόκριση από αυτά», σχολίασε ο κ. Μοράρος.

«Πριν από ένα μήνα ήμουν κριτική επιτροπή σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Και όπως βλέπω μέσα από τα έργα των μαθητών της περιοχής, ο Βόλος δεν υστερεί. Είδαμε πραγματικά ενδιαφέρουσες προσπάθειες μαθητών», είπε από την πλευρά του ο κ. Κομνηνός.

1ο ομαδικό βραβείο για το έργο «Το ταξίδι της μετανάστευσης - Νύφες», στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης (η μαθήτρια Γεωργία Πετρίδου και η εκπαιδευτικός εικαστικών Παυλίνα Γκαραγκούνη)

Τα βραβεία

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, η υπεύθυνη πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, κ. Κική Δανιηλίδου, ανακοίνωσε τα βραβεία. Ανακοινώθηκαν δε, 15 βραβεία αντί για 13 όπως ήταν αρχικώς προγραμματισμένο, κι αυτό γιατί το επίπεδο ήταν υψηλό, κάτι που δυσκόλεψε την κριτική επιτροπή.

1ο βραβείο στη μαθήτρια Μαρία Καρρά από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

2ο βραβείο στη μαθήτρια Χαρά Τσέλκα από το ΓΕΛ Σούρπης

3ο βραβείο στη μαθήτρια Μαλαματένια Σουλιώτη από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου

1ο ομαδικό βραβείο για το έργο «Το ταξίδι της μετανάστευσης – Νύφες», στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

2ο ομαδικό βραβείο για το έργο «Ελέφαντες» στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

3ο ομαδικό βραβείο για το έργο «Νίκη της Σαμοθράκης» στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

Ειδικό βραβείο έλαβε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας για το έργο «Το ταξίδι του Ιάσονα»

3ο βραβείο στη μαθήτρια Μαλαματένια Σουλιώτη από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου

Επαίνους έλαβαν οι:

Πετρούλα Εμμανουήλ από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Χατζήρ Ιμεράι από το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

Έλσα Σμάτα από το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

Μαρία Χατζηαγγελούση από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

Δήμητρα Κοσκινά από το 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Ειδικό έπαινο έλαβε ο Αχιλλέας Βλάχος από το ΕΕΕΕΚ Ν. Ιωνίας

Ομαδικό ειδικό έπαινο έλαβαν τα τέσσερα σχολεία που συνεργάστηκαν για το «Ταξίδι στον κόσμο των αγγείων», Γυμνάσιο –Λύκειο Ζαγοράς και 4ο Γυμνάσιο – 4ο ΓΕΛ Βόλου.

Ειδικό βραβείο έλαβε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας για το έργο «Το ταξίδι του Ιάσονα»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου