ΤΟΠΙΚΑ

Νερό μετά από χρόνια στις Σερβανάτες

νερό-μετά-από-χρόνια-στις-σερβανάτες-496303

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ «ΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ

«Ανάσταση» μετά από χρόνια, για 35 νοικοκυριά στον οικισμό Σερβανάτες, που εν έτει 2017 δεν είχαν νερό στα σπίτια τους. Με τα αγροτικά αυτοκίνητα μετέφεραν βαρέλια με νερό και γέμιζαν τις μικρές ιδιωτικές δεξαμενές στις αυλές τους, προκειμένου να μπορούν να έχουν νερό στο δίκτυο του σπιτιού τους. Από τη Μεγάλη Πέμπτη, το επί σειρά ετών πρόβλημα, που ξεκίνησε από τη χωροθέτηση της δεξαμενής υδροδότησης σε ιδιωτικό οικόπεδο και την αντίδραση της ιδιοκτήτριας που προσέφυγε στη δικαιοσύνη μπλοκάροντας τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, έχει επιλυθεί με έργο που δρομολόγησε η ΔΕΥΑΜΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην υδροδότηση του οικισμού, στον οποίο αν και το δίκτυο ύδρευσης είχε κατασκευαστεί δεν είχε λειτουργήσει τουλάχιστον από το 2006, είχε αναφερθεί ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Η λύση βρέθηκε και δρομολογήθηκε άμεσα. Από την παροχή νερού του τελευταίου σπιτιού στον Άγιο Λαυρέντιο, τραβήχτηκε σωλήνας που φθάνει μέχρι τη δεξαμενή του οικισμού Σερβανάτες και από εκεί το νερό διοχετεύεται στο εσωτερικό δίκτυο της περιοχής και άρα στα 35 νοικοκυριά. Έγινε έλεγχος του δικτύου και διαπιστώθηκε ότι παρά τα χρόνια εγκατάλειψης, μπορεί να λειτουργήσει και να δοθεί λύση στο πρόβλημα υδροδότησης ενός ολόκληρου οικισμού.

Οι εργασίες αποδείχθηκαν ζήτημα τριών ημερών και από τη Μεγάλη Πέμπτη, οι κάτοικοι μπορούσαν να έχουν νερό στα σπίτια τους μέσω του τοπικού δικτύου, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν για να γεμίσουν τις μικρές ιδιωτικές δεξαμενές. Πρόκειται όμως για προσωρινή λύση. Ήδη η ΔΕΥΑΜΒ δρομολογεί έργο στην ευρύτερη περιοχή, μέσω του οποίου θα λυθεί οριστικά και το πρόβλημα στις Σερβανάτες. Αφορά σε έργο εκμετάλλευσης του πηγαίου νερού της περιοχής Παλαιόκαστρο. Μέσω του έργου θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης νερού τους θερινούς μήνες στην περιοχή των Άνω Λεχωνίων και ταυτόχρονα θα ωφεληθούν και οι Σερβανάτες.

Το πρόβλημα στις Σερβανάτες έχει τις ρίζες του, χρόνια πριν. Ο πρώην Δήμος Αρτέμιδας είχε κατασκευάσει δεξαμενή για την ύδρευση του οικισμού που υπάγεται στον Αγ. Λαυρέντιο σε ακίνητο στη θέση Κακαρούγκα.
Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου άσκησε αγωγή κατά του Δήμου Αρτέμιδας. Η υπόθεση έφθασε στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Η ενάγουσα αναγνωρίστηκε ως ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Εναντίον της απόφασης του Ειρηνοδικείου ο Δήμος Αρτέμιδας άσκησε έφεση.

Την υπόθεση ανέλαβε ο Δήμος Βόλου μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Η υπόθεση έφθασε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου και αναγνωρίστηκε τελεσίδικα ιδιοκτήτρια του ακινήτου η ενάγουσα.

Για να υδροδοτηθεί ο οικισμός, ο Δήμος Βόλου θα έπρεπε να αγοράσει το οικόπεδο. Ήδη η ΔΕΥΑΜΒ ήρθε σε προσυμφωνία με την ιδιοκτήτρια για την αγορά του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται η δεξαμενή, έναντι ποσού 4.900 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου