ΤΟΠΙΚΑ

Εβρεξε… πρόστιμα ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

εβρεξε-πρόστιμα-για-σταθμευση-και-πο-528182

«Εβρεξε» πρόστιμα στο κέντρο Βόλου από δημοτική αστυνομία και πολεοδομία, στο πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί σε δρόμους και πεζόδρομους της πόλης…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με στοιχεία ελέγχων που έγιναν από την έναρξη της εβδομάδας έως και χθες Παρασκευή, μόνο από τη δημοτική αστυνομία, επιβλήθηκαν συνολικά 57 πρόστιμα σε παραβάτες οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με τις απαγορεύσεις που ισχύουν στο κέντρο της πόλης.

Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ανδρέας Ζέρβας, η πλειονότητα των παραβάσεων διαπιστώθηκε στη μη τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων στο κέντρο. Συνολικά καταγράφηκαν 24 παραβάσεις και μάλιστα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως η Ιάσονος, η Δημητριάδος και η Κ. Καρτάλη. Όπως είναι γνωστό, στο κέντρο του Βόλου, όπου ισχύει ο δακτύλιος και περιλαμβάνεται το τμήμα από τις οδούς Γαλλίας έως Ιάσονος και από Φιλελλήνων έως Κοραή, ισχύει ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων καθημερινά από τις 7:30 έως τις 10 το πρωί. Το ωράριο καταπατείται συστηματικά, και για το λόγο αυτό το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας έδωσε έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα.

Στις ίδιες οδικές αρτηρίες, Δημητριάδος, Ιάσονος και Κ. Καρτάλη βεβαιώθηκαν επίσης 15 παραβάσεις για παράνομη στάση και στάθμευση και επιβλήθηκε ένα ακόμη πρόστιμο για διπλοπαρκάρισμα.

Ζούγκλα… φαίνεται να επικρατεί και σε πεζοδρόμους που καταλαμβάνονται από παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Στους πεζοδρόμους Τοπάλη, Αγίου Νικολάου, Δον Δαλεζίου, Κουμουνδούρου και Τάκη Οικονομάκη, βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Έλεγχοι από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας έγιναν σε συνεργασία με υπαλλήλους του τμήματος προσόδων και σε επιχειρήσεις για τις άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Συνολικά έγιναν 15 αυτοψίες από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου για άδειες τραπεζοκαθισμάτων, απευθύνθηκαν συστάσεις σε παραβάτες και δόθηκε προθεσμία για την ανανέωση των αδειών έως 31 Μαρτίου 2017.

Πρόστιμα πολεοδομικής φύσης, επέβαλλε η Υπηρεσία Δόμησης. «Μετά την ανακοίνωση από το Δήμο Βόλου για τον έλεγχο σταθμεύσεων στον κεντρικό ιστό της πόλης, οι δημότες άρχισαν να συμμορφώνονται», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πέγιος.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα, και κάθε εβδομάδα θα δίνεται στη δημοσιότητα αναλυτική καταγραφή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου