ΤΟΠΙΚΑ

Στο πειθαρχικό για ξυλοδαρμό φοιτήτριας

στο-πειθαρχικό-για-ξυλοδαρμό-φοιτήτρ-544648

Ο 50ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ Π.Θ.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναμένεται να παραπεμφθεί ο διοικητικός υπάλληλος – διδάκτορας σχολής του ιδρύματος, για την υπόθεση ξυλοδαρμού 21χρονης φοιτήτριας πριν από ένα μήνα περίπου, μέσα σε πανεπιστημιακό κτήριο, κι ενώ τα μαθήματα είχαν ολοκληρωθεί.

Για την υπόθεση που έλαβε πανελλήνια διάσταση, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος, είχε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία ανατέθηκε σε καθηγητή του ιδρύματος, ο οποίος κάλεσε τους μάρτυρες του σκηνικού να καταθέσουν τις απόψεις τους, αλλά και τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί και ότι έχει παραδοθεί στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την πρόταση παραπομπής του 50χρονου υπαλλήλου στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Η πρόταση θα πρέπει να επικυρωθεί και στη συνέχεια θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι ήδη στον 50χρονο έχει επιβληθεί αναστολή άσκησης των καθηκόντων του από την ημέρα που διατάχθηκε η ΕΔΕ.

Το συμβάν με το διδάκτορα και τη φοιτήτρια είχε κάνει το γύρο της Ελλάδας, απασχολώντας ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας.

Το περιστατικό ξυλοδαρμού της φοιτήτριας, που εντοπίστηκε αιμόφυρτη και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μπροστά από ασανσέρ στον πρώτο όροφο πανεπιστημιακού κτηρίου, σημειώθηκε προ μηνός περίπου, κι ενώ τα μαθήματα της σχολής είχαν ολοκληρωθεί. Την 21χρονη φοιτήτρια που καλούσε σε βοήθεια, άκουσε άλλος φοιτητής, ενώ προσέτρεξαν ένας ακόμη υπάλληλος και ένας καθηγητής, που κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η φοιτήτρια είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του διοικητικού υπαλλήλου κατηγορώντας τον για ξυλοδαρμό, απειλή και εξύβριση. Αλλά και ο 50χρονος είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της 21χρονης για ψευδή καταμήνυση. Αμφότεροι είχαν αποσύρει τις μηνύσεις τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου