ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να δείξει ποιότητα στο γήπεδο

να-δείξει-ποιότητα-στο-γήπεδο-568480

Ενα ακόμη βήμα (από τα 13 που απομένουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ώστε τον ερχόμενο Μάιο να πανηγυρίσει την άνοδο) θέλει να κάνει με νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα υποδεχόμενος την Πύδνα Κίτρους στο Πανθεσσαλικό (3μ.μ.).

Ο Ολυμπιακός έχει 13 ματς και άλλες 13 ευκαιρίες να προσπεράσει τον Απόλλωνα βασιζόμενος στην ποιότητα της ομάδας, και το ζητούμενο είναι να δείξει την ποιότητα του στο γήπεδο, έχοντας τις λύσεις και την ανωτερότητα, ενώ πάντα ποντάρει και στη βοήθεια του κόσμου.

Στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα παιχνίδι με την Πύδνα, γνωρίζοντας πως η αντίπαλος, αν και έχει χάσει έδαφος τελευταία, θα παίξει στο Βόλο το τελευταίο της… χαρτί …

Ο δρόμος για την άνοδο άλλωστε έχει συνέχεια για τον Ολυμπιακό Βόλου που θέλει να φτάσει χωρίς απώλειες στην κορυφή για να τερματίσει πρώτος και να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες…

Βήμα – βήμα

Σήμερα η Πύδνα, την άλλη Κυριακή στην Αμβρακία, Σαββάτο πριν τις Απόκριες στην Κέρκυρα, και το Μάρτιο Πιερικός και Απόλλων Λάρισας στο Βόλο, ενώ θα απομένουν άλλοι 8 αγώνες (μεταξύ αυτών ο Ολυμπιακός θα πάει στη Σεβαστή και στο Βελεστίνο και θα έχει στην έδρα του Νίκη και Καραϊσκάκη), για τη βήμα-βήμα κατάκτηση της κορυφής από τη βολιώτικη ομάδα, που στο φινάλε στις 21 του Μάη θέλει να πανηγυρίσει την άνοδο.

Σήμερα ο Ολυμπιακός Β. έχει την Πύδνα Κίτρους ο Απόλλωνας Λάρισας υποδέχεται τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας ,ενώ στην 20η αγωνιστική(19/2) ο Ολυμπιακός θα παίξει 3 χλμ από την Άρτα με την Αμβρακία, και στην Κατερίνη ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λάρισας. Η μάχη του Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το Σάββατο 25/2 με την εξ αναβολής 16η αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός Β. θα πάει στην Κέρκυρα για να παίξει με τον Αστέρα Πετριτή ,ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας θα αγωνιστεί πάλι στην Πιερία, αυτή τη φορά με την Πύδνα Κίτρους που είναι η μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει στη Λάρισα ( η άλλη ήττα του Απόλλωνα είναι στο Βελεστίνο)

Κι ενώ ο Μάρτιος αρχίζει με την 21η (5/3), όπου ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Πιερικό και ο Απόλλων Λάρισας τον Ρήγα Φεραίο, στην 22η αγωνιστική (12/3) στο Πανθεσσαλικό θα γίνει το λεγόμενο ντέρμπι πρωτιάς Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι από το αποτέλεσμα θα κριθεί και η τελική πρωτιά. Τα υπόλοιπα ματς ως το φινάλε για τον Ολυμπιακό θα είναι: 23η (19/3) στα Τρίκαλα με Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου, 24η (2/4) στο Βολο με ΑΕ Καραϊσκάκης, 25η (9/4) στην Πιερία με Διαγόρα, 26η (23/4) το ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό με Νίκη, 27η (30/4) στη Φιλιππιάδα με Εθνικό, 28η (7/5) στην Πιερία με Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, 29η (14/5) στο Βελεστίνο με Ρήγα και 30η (21/5) στην Ηγουμενίτσα με Θεσπρωτό.

Με κόσμο στο δρόμο της ανόδου

Στο δρόμο για την άνοδο σήμερα στις 15:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, o Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται την Πύδνα Κίτρους σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος, και σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής αναφέρονται τα εξής: «Ο Ολυμπιακός Βόλου χρειάζεται τη στήριξη όλων, στο δρόμο του για την άνοδο στη Football league. Έλατε να κατακλύσουμε το Πανθεσσαλικό Στάδιο, να στηρίζουμε την ομάδα μας και να δώσουμε βροντερό παρών. Σήμερα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πανθεσσαλικό, δίπλα στον Ολυμπιακό Βόλου!»

Επίσης, η Δ.Ε στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «Οι τιμές των εισιτηρίων για το παιχνίδι με την Πύδνα Κίτρους είναι οι εξής: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Γυναίκες – παιδιά (από 12 ετών και άνω): 5 ευρώ. Άνεργοι (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και ταυτότητας): 5 ευρώ. Τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν (πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα).Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται από τη δεύτερη πεζογέφυρα, ενώ το εκδοτήριο εισιτηρίων θα λειτουργεί από τις 13:30. Οι φίλαθλοι – κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας Gold και Silver που κάνουν χρήση του παρκινγκ του Σταδίου μπορούν να σταθμεύουν μόνο στο παρκινγκ και όχι στο περιστύλιο, καθώς δυσχεραίνεται η μετακίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Χωρίς Φλίγκο αλλά επιθετικά

Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα στερηθούν τις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Κώστα Φλίγκου, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Είναι το δεύτερο παιχνίδι φέτος που δεν θα αγωνιστεί ο έμπειρος επιθετικός, καθώς θυμίζουμε πως ήταν τιμωρημένος στο παιχνίδι με τον Διαγόρα Σεβαστής, στο οποίο ο Ολυμπιακός παραχώρησε την μοναδική ισοπαλία εντός έδρας. Εκτός του Φλίγκου και του τραυματία Άγγελου Κολημήτρα δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Για σήμερα ο νεαρός προπονητής Τίμος Καβακάς έχει πάντως τις επιθετικές λύσεις και πιθανόν για πρώτη φορά θα ξεκινήσει βασικός ο Δημήτρης Σουάνης, ενώ πιθανή είναι και η λύση με επιθετικό δίδυμο, αν φυσικά επιλέξει να παίξει πάλι με τρεις στην άμυνα, και οι λύσεις στο σύστημα αυτό έρχονται από τους Αλέξανδρο Αναστασίου και Λόρι Κέρι.

Πάντως γεγονός είναι ότι υπάρχουν ποιοτικές λύσεις σε όλες τις γραμμές, η ομάδα έχει βάθος αφού στο περασμένο ματς δεν ξεκίνησαν βασικοί, παίκτες ανώτερων κατηγοριών όπως οι Δημήτρης Σουάνης, Φαμπρίτσιο Πότσι, Λόρι Κέρι, Βαγγέλης Στουρνάρας, Μπόγιαν Ντόικιτς.

Αν σήμερα ο Ολυμπιακός παίξει με τρεις στην άμυνα, και μπροστά από τον Κατσούλη είναι ο Χολέβας δεξιός στόπερ, ο Ιωαννίδης αριστερός και ο Ζώνας στο κέντρο της όπως ξεκίνησαν στη Λευκάδα, στα χαφ θα είναι οι Σταύρου, Οικονόμου, πιο πλάγιοι οι Δωματάς και Μουκάμ με τον Μασάντο οργανωτή και ακόμη τον Ευθυμιάδη …αν δεν έχει έναν παραπάνω παίκτη στην επίθεση και παίξει ένας εκ των Σουάνη, Αναστασίου και Κέρι.

Η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου ενόψει της αναμέτρησης με την Πύδνα στο Πανθεσσαλικό, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Τηλυκράτη, ολοκληρώθηκε, με την ομάδα να δηλώνει έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τίμος Καβακάς θα κάνει γνωστή την 18αδα λίγη ώρα πριν το παιχνίδι…

Δυο σε όλα τα ματς

Το δεύτερο παιχνίδι χάνει σήμερα ο Φλίγκος που έχει 16 συμμετοχές και έχει σημειώσει περισσότερα από τα μισά γκολ της ομάδας (17 από τα 30), ενώ στα 17 παιχνίδια μέχρι στιγμής για τον Ολυμπιακό, χρησιμοποιήθηκαν 28 ποδοσφαιριστές, δύο εκ των οποίων έχουν το απόλυτο των συμμετοχών, οι Κατσούλης και Σταύρου, ενώ ο πρώτος δεν έχει χάσει ούτε λεπτό… 16 συμμετοχές έχουν και οι Κώστας Οικονόμου Γιαννης Δωματάς και Γρηγόρης Ευθυμιάδης, 15 έχει ο Αναστασίου, ενώ δυο νέες συμμετοχές προστέθηκαν μόλις την περασμένη Κυριακή καθώς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ο Λόρι Φλόρεντς Κέρι και ο Χρήστος Χολέβας που ήρθαν στην ομάδα το Γενάρη.

Η Πύδνα

Η Πύδνα Κίτρους έρχεται σήμερα στο Βόλο έχοντας 10 νίκες 4 ισοπαλίες και 3 ήττες στο πρωτάθλημα… ενώ είναι 6 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό… Η ομάδα της Πιερίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με «διπλό» στη Λάρισα επί του Απόλλωνα, γνώρισε πρώτη ήττα από τον Ολυμπιακό στην αρχή του περασμένου Οκτώβρη (0-1 με γκολ του Φλίγκου) έχασε ξανά στην Πιερία τέλος του ίδιου μήνα στην έδρα του Διαγόρα (2-0) και η επομένη απρόσμενη ήττα-έκπληξη ήταν στο πρώτο ματς του 2017, όταν ηττήθηκε με 1-0 στην Ιστιαία…Μέσα στο 2017, μετά την Ιστιαία είχε ισοπαλία 1-1 με τον Τηλυκράτη και προέρχεται από δυο νίκες , 0-2 στην Αμβρακία και 1-0 τον Πιερικό.

Ο Μπλούνας διαιτητής

Ο Γιάννης Μπλούνας από τη Στυλίδα ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το σημερινό παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής του Ολυμπιακού Βόλου με την Πύδνα Κίτρους, στις 15.00 στο Πανθεσσαλικό.

Ο Γιάννης Μπλούνας έχει 24 διαιτησίες στην Β΄ Εθνική και 28 στη Γ΄ και έχει σφυρίξει μία φορά τον Ολυμπιακό Βόλου στο παρελθόν 20/2/2013 με τον Βύζαντα (3-0) στο ΕΑΚ, ενώ τελευταίο σφύριγμα ήταν την περασμένη Κυριακή στο Πανελευσινιακός – Χανιά (1-3).

Ο Μπλούνας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, που είναι αξιολογημένος διαιτητής Β’ Εθνικής, πρόσφατα ήταν ο ρέφερι του αγώνα Απόλλων Λάρισας – Νίκη 5-0 (στον οποίο είχε οριστεί και την πρώτη φόρα που αναβλήθηκε λόγω χιονιά), και σήμερα θα έχει βοηθούς τους Βασίλειο Καλύβα και Γεώργιο Λιτοσελίτη από την ίδια Ένωση.

Εκδήλωση παλαιμάχων

Η «ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ» διοργανώνει εκδήλωση κοπής της πίτας του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/02/2017 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου