ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργούνται πυρήνες εκπαιδευτικών

δημιουργούνται-πυρήνες-εκπαιδευτικώ-591303

Πυρήνες εκπαιδευτικών σε κάθε δημοτικό σχολείο και κάθε γυμνάσιο, που θα αναλάβουν την ομαλή μετάβαση των αποφοίτων της Πρωτοβάθμιας στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης, δημιουργούν από κοινού οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, η μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό σχολείο στο Γυμνάσιο, είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. «Το πέρασμα στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης είναι καθοριστικής σημασίας για την περαιτέρω πορεία του μαθητή, δυστυχώς όμως στη χώρα μας έχει παραμεληθεί», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Πέρυσι, με πρωτοβουλία επίσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα γυμνάσια είχαν διοργανώσει εκδηλώσεις υποδοχής και γνωριμίας με τα πρωτάκια.

Φέτος, η προσπάθεια μπαίνει σε πιο στερεή βάση, με στόχο να αναπτυχθούν προγράμματα στα σχολεία που θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε χθες διαδικασία για τον ορισμό εκπαιδευτικών σε κάθε δημοτικό σχολείο και κάθε γυμνάσιο που θα αποτελέσουν τους πυρήνες δράσης για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην επόμενη. Οι εκπαιδευτικοί που συγκροτούν τους πυρήνες θα περάσουν από σεμινάρια ψυχολογίας, διαχείρισης άγχους και θα αναλάβουν να γνωρίσουν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη ή να γνωρίσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και να τα διαχειριστούν.

Με τους πυρήνες των εκπαιδευτικών, θα είναι σε επαφή στελέχη του ΚΕΣΥΠ και σχολικών συμβούλων για την εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων.

Τα σεμινάρια αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως και τέλος Φεβρουαρίου, και φέτος να είναι η πρώτη χρονιά που θα εφαρμοστεί εξειδικευμένο πρόγραμμα ομαλής μετάβασης στο γυμνάσιο για τους αποφοίτους των δημοτικών σχολείων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου