ΤΟΠΙΚΑ

«Παγωμένη» η κατανάλωση στο Βόλο

παγωμένη-η-κατανάλωση-στο-βόλο-601554

«Παγωμένη» και χθες η αγορά του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Με την υποχώρηση του χιονιά και του παγετού τα εμπορικά καταστήματα λειτούργησαν στο σύνολό τους, ωστόσο η κατανάλωση κινήθηκε υπό του… μηδενός.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Ν. Ιωνίας, κ. Κώστα Τσέλιο, «Η αγορά προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα. Τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, όμως ο κόσμος δεν κατέβηκε. Κι αυτό είναι λογικό. Αν μπω στην ψυχολογία του καταναλωτή, δεν θα πήγαινα αυτές τις ημέρες για ψώνια. Δεν υπάρχει διάθεση. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αυτές τις ημέρες του παγετού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η διστακτικότητα οφείλεται και στη δυσκολία των μετακινήσεων των πολιτών για να προσεγγίσουν στην αγορά. «Φοβούνται πώς θα γυρίσουν σπίτι» είπε.

Σημειώνεται ότι εκτός από διαδρόμους που έχουν ανοίξει μπροστά από τα καταστήματα, η κεντρική αγορά στην Ερμού, συνεχίζει να είναι καλυμμένη από πάγο και χιόνι.

Η αγορά ελπίζει να δουλέψει αύριο, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, οπότε και τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11 έως τις 4 το απόγευμα. «Να μας βοηθήσει ο καιρός να μπορέσουμε να δουλέψουμε», είπε ο κ. Τσέλιος.

Απεργία υπαλλήλων

Με αφορμή τη λειτουργία της αγοράς την ερχόμενη Κυριακή, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου – Ν. Ιωνίας, ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση. «Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ενταχθεί στο νεοφιλελεύθερο – μνημονιακό μπλοκ των μεγαλοεργοδοτών και των δανειστών, που θέλουν την αγορά χωρίς κανόνες λειτουργίας, τα καταστήματα ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο και για 365 ημέρες, τη βίαια μετατόπιση του τζίρου σε μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές, την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων, την αύξηση του εφεδρικού στρατού της ανεργίας, την πλήρη επικράτηση της ευέλικτης εργασίας, με εξευτελιστικούς μισθούς και μηδενικά δικαιώματα. Αυτή την Κυριακή, που τα καταστήματα είναι ανοικτά, εμείς απεργούμε ξανά! Όλες τις Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, εμείς θα είμαστε παρόντες για να αντιστεκόμαστε με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες πολύμορφες δράσεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Παράταση υποχρεώσεων

Στο μεταξύ, στον απόηχο του αιτήματος που διατύπωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, για παράταση της πληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, παρενέβη και η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας. Σε κοινή επιστολή με τους Εμπορικούς Συλλόγους Θεσσαλίας, προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και την κοινοποίησε και προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τους προέδρους των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, και την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ζητά παράταση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. Την επιστολή της ομοσπονδίας προσυπογράφουν 19 εμπορικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου