ΤΟΠΙΚΑ

Αδειάζουν από πάγκους οι λαϊκές

αδειάζουν-από-πάγκους-οι-λαϊκές-607923

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό στέλνουν τα τρία τοπικά σωματεία επαγγελματιών λαϊκών αγορών

Αδειάζουν… από πάγκους οι λαϊκές αγορές Βόλου και Ν. Ιωνίας. Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, εκπνέει η τέταρτη και τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί για την ανανέωση των αδειών μικροπωλητών ένδυσης – υπόδησης, εμπόρων και παραγωγών αγροτικών προϊόντων. Τουλάχιστον 50 επαγγελματίες δεν έχουν καταφέρει να ανανεώσουν άδειες, και ο νέος χρόνος θα τους βρει εκτός λαϊκών αγορών στην ανεργία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Ειδών Ένδυσης, Υπόδησης και Οικιακής Χρήσης «Γόρδιος Δεσμός», Ανδρέα Αϊβαζόγλου, χωρίς άδειες βρίσκει το 2017 35 μικροπωλητές ένδυσης- υπόδησης, 6-10 εμπόρους οπωροκηπετικών και τους μισούς παραγωγούς οπωροκηπευτικών.

Πρόκειται για επαγγελματίες που λόγω χρεών δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ασφαλιστική, φορολογική ή δημοτική ενημερότητα, στοιχεία απαραίτητα για την ανανέωση των αδειών τους. Οι άνθρωποι αυτοί οδηγούνται αναγκαστικά στην ανεργία. Καλούνται να μαζέψουν τους πάγκους τους και να αποχωρήσουν από τις λαϊκές αγορές από την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και τυπικά θα θεωρούνται… παραβάτες.

«Οι λαϊκές θα αδειάσουν. Εκπαραθυρώνονται συνάδελφοι και κόβονται άδειες που δόθηκαν για βιοποριστικούς λόγους. Δεν μπορείς να καταδικάζεις κάποιον στην ανεργία και στον επαγγελματικό θάνατο επειδή έχει χρέη. Χρέη που δημιουργήθηκαν με την είσοδο του ευρώ και με την κορύφωση της κρίσης τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε ο κ. Αϊβαζόγλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ήδη τα τρία σωματεία μικροπωλητών ένδυσης – υπόδησης, πωλητών οπωροκηπευτικών και παραγωγών, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Την ερχόμενη Δευτέρα, πρόκειται να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον αρμόδιο υπουργό, τους βουλευτές Μαγνησίας και την Ομοσπονδία, ζητώντας να μην καταδικαστούν σε επαγγελματικό θάνατο.

«Δεν είναι δυνατό το 2017 να βγαίνει νέο ασφαλιστικό – φορολογικό και να μη μας δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούμε σε αυτό», ανέφερε ο κ. Αϊβαζόγλου. Οι επαγγελματίες στις λαϊκές ζητούν κατάργηση της ασφαλιστικής – φορολογικής ενημερότητας και ανανέωση των αδειών με βάση τα βιοποριστικά στοιχεία των κατόχων αδειών λαϊκών αγορών. Μέχρι τότε, ζητούν να βγει άμεσα απόφαση για την παράταση της προθεσμίας ανανέωσης αδειών για όλο το 2017.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου