ΤΟΠΙΚΑ

Στις φλόγες απορριμματοφόρο στο κέντρο του Βόλου

στις-φλόγες-απορριμματοφόρο-στο-κέντ-609670

Ένα ακόμη μεροκάματο του τρόμου για πλήρωμα απορριμματοφόρου, που εκτέλεσε χθες την πρωινή αποκομιδή στον κεντρικό τομέα στο Βόλο. Το απορριμματοφόρο, που έκανε αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους, τυλίχθηκε στις φλόγες. Συνοδοί του οχήματος και οδηγός άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Κάτοικος από μονοκατοικία έσπευσε σε βοήθεια, παρέχοντας λάστιχο με νερό μέχρι να έρθει η πυροσβεστική… Ήταν το δεύτερο περιστατικό φωτιάς σε απορριμματοφόρο. Τον περασμένο Ιούλιο, κινδύνευσαν και πάλι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας, όταν από κάρβουνα που δεν είχαν σβήσει απορριμματοφόρο πήρε φωτιά εν κινήσει στους δρόμους της Ν. Ιωνίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Καραϊσκάκη. Απορριμματοφόρο έκανε την πρωινή αποκομιδή από τους μπλε κάδους με ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι δύο συνοδοί κατέβηκαν από το όχημα, πήραν τον μπλε κάδο και τον τοποθέτησαν στην ειδική υποδοχή του απορριμματοφόρου, προκειμένου να αδειάσουν το περιεχόμενό του, και ξαναέβαλαν τον κάδο στη θέση του. Πήγαν να ανέβουν και πάλι στο όχημα, όταν κατάλαβαν ότι ο μπλε κάδος δεν είχε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά. Κάποιος ασυνείδητος είχε αδειάσει στάχτες που «κρατούσαν» φωτιά. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, φλόγες άρχισαν να πετάγονται μέσα από τον κάδο του απορριμματοφόρου.

Η αποκομιδή σταμάτησε επί τόπου. Το απορριμματοφόρο ακινητοποιήθηκε καταμεσής του δρόμου σε κατοικημένη περιοχή και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας κάλεσαν άμεσα την πυροσβεστική. Περίοικος που αντιλήφθηκε από τις φωνές τι είχε συμβεί έσπευσε σε βοήθεια. Έδωσε στους υπαλλήλους λάστιχο με νερό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έφθασε άμεσα στο σημείο, έσβησε εντελώς τη φωτιά και συνόδευσε το απορριμματοφόρο μέχρι το χώρο του ΧΥΤΑ. Υπήρχε πάντα ο φόβος της αναζωπύρωσης.

Το όχημα υπέστη ζημιές, αυτό όμως είναι το μικρότερο μπροστά στο τι θα μπορούσε να έχει συμβεί. «Αν η φωτιά από τον κάδο έφθανε στο ντεπόζιτο της βενζίνης, θα είχε σημειωθεί έκρηξη και θα θρηνούσαμε θύματα. Κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα.

Η ίδια χαρακτήρισε μάστιγα τη συνήθεια δημοτών να πετούν στάχτες από τζάκια και ψησταριές μέσα στους κάδους, χωρίς να έχουν ελέγξει πρώτα αν η φωτιά έχει σβήσει καλά.

Μόνο μέσα στις γιορτές έξι κάδοι είχαν πάρει φωτιά, σύμφωνα με την κ. Καντόλα.

Άλλη μία φορά, τον περασμένο Ιούλιο, στη Ν. Ιωνία, απορριμματοφόρο πήρε επίσης φωτιά από κάρβουνα ψησταριάς και έφθασε φλεγόμενο στο μηχανοστάσιο στη Ν. Ιωνία, με κίνδυνο για τη ζωή των εργαζόμενων.

«Οι στάχτες από τα τζάκια και τις ψησταριές δεν πρέπει να εναποτίθενται στους κάδους. Πόσο μάλλον στους κάδους ανακύκλωσης. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχουν οι δημότες κάπου να απορρίψουν τις στάχτες θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι η φωτιά έχει σβήσει εντελώς. Δεν καταστρέφεται μόνο η δημοτική περιουσία. Μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν οι εργαζόμενοι δεν είχαν αντιληφθεί εγκαίρως τη φωτιά στον κάδο του απορριμματοφόρου», υπογράμμισε η κ. Καντόλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου