ΤΟΠΙΚΑ

Τίτλοι τέλους για το Α.Τ. Βόλου – «Αφύλακτο» μένει το κέντρο

τίτλοι-τέλους-για-το-α-τ-βόλου-αφύλα-612399

Εως τέλος Ιανουαρίου, το κτήριο που στεγάζεται το Α.Τ. Βόλου αδειάζει…

«Αφύλακτο» θα μείνει το κέντρο της πόλης σε ένα μήνα από σήμερα, οπότε και αναμένεται η κατάργηση του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το κτήριο της οδού Αλεξάνδρας, στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, εκκενώνεται και οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται για την εξυπηρέτησή τους στην αστυνομική διεύθυνση, που στεγάζεται στο αστυνομικό μέγαρο στη Ν. Ιωνία. Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος εξέδωσε στη χθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την πρόταση ψηφίσματος, κατέθεσε στη χθεσινή, τελευταία για το 2016 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου, πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της πόλης. «Το κέντρο κινδυνεύει να μείνει αφύλακτο. Παράλληλα, είμαστε μια τουριστική πόλη. Έρχεται κόσμος και θα πρέπει να μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στην αστυνομία για παν ενδεχόμενο. Την ίδια ώρα εξυπηρετείται πλήθος πολιτών, που θα πρέπει να μετακινούνται στη Ν. Ιωνία. Το Αστυνομικό Τμήμα θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο του Βόλου», ανέφερε ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου. Κάλεσε μάλιστα τους τοπικούς Βουλευτές να παρέμβουν για το θέμα.

Υπέρ της παραμονής του Α.Τ. Βόλου στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, τάχθηκε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντάς, ο οποίος επικαλέστηκε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και στα χωριά στην περιφέρεια της Μαγνησίας μετά την κατάργηση αστυνομικών σταθμών.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στις εγκαταστάσεις. «Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή μας έχει μειωθεί», είπε.

«Δίκαιο το αίτημα», είπε ο δημοτικός σύμβουλος της Δύναμης Βόλου, Τ. Δουλόπουλος, αναφέροντας ότι η συνέχιση της λειτουργίας του Α.Τ. Βόλου στο υπάρχον κτήριο δεν επιβαρύνει οικονομικά τον κρατικό κορβανά.

«Πρέπει να αντισταθούμε στην πολιτική συρρίκνωσης υπηρεσιών», επεσήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Χαυτούρας.

Το ψήφισμα καταψήφισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος.

Το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου υιοθετώντας απόλυτα τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες των πολιτών του Βόλου σχετικά με τις συνέπειες που θα επιφέρει η προωθούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος, που σήμερα λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, και η μεταφορά του, για συστέγαση με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας:

Υπογραμμίζει τις κοινωνικές παρενέργειες που θα επιφέρει αυτή η μεταφορά, αφού επιτείνεται το κλίμα ανασφάλειας, σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο, με τη χαλάρωση της παρουσίας αστυνομικών στην εμπορική καρδιά της πόλης, όπου αναπτύσσεται μεγάλη οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα αλλά και ιδιαίτερη δραστηριότητα στο τομέα της αναψυχής. Η απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος πιθανώς θα επιτρέψει την ανάπτυξη παραβατικών συμπεριφορών και θα δυσχεράνει ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων αυτών.

Σημειώνει τις επιπλέον δυσκολίες για όσους είναι υποχρεωμένοι να προσφεύγουν στις υπηρεσίες και τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, ιδιαίτερα σε απλά καθημερινά θέματα.

Ζητεί από την κυβέρνηση και από το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσουν την απόφασή τους και το Αστυνομικό Τμήμα να παραμείνει στη θέση όπου επί χρόνια λειτουργεί και μάλιστα με ιδιαίτερη αποδοτικότητα. Αίτημα που η Δημοτική Αρχή έχει διατυπώσει ήδη άλλες δύο φορές, με επιστολές της προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Καλεί τους βουλευτές του Νομού και τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αυτό αίτημα, ασκώντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου