ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για τον χλωριωτή στις Σταγιάτες

μήνυση-για-τον-χλωριωτή-στις-σταγιάτε-614350

Μήνυση κατ’ αγνώστων θα υποβάλλει η ΔΕΥΑΜΒ για το νέο κρούσμα καταστροφής του συστήματος χλωρίωσης στις Σταγιάτες, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία κατοίκων της περιοχής.

Η απόφαση λήφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.

Όπως είναι γνωστό, μετά από καταγγελία που έγινε δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, διαπιστώθηκε ότι η πόρτα εισόδου στο αντλιοστάσιο της δεξαμενής είχε παραβιαστεί, δεν υπήρχε λουκέτο, ο χλωριωτής είχε εξαφανιστεί ενώ η ηλεκτρική παροχή της αντλίας ήταν κομμένη όπως και τα σωληνάκια της αντλίας. Επίσης έλειπε και η μικρή δεξαμενή χλωρίου.

«Το συμβάν δεν αποτελεί μόνο φθορά περιουσίας και πρόκληση ζημίας στην επιχείρηση. Συνιστά σοβαρή διατάραξη της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το γεγονός έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και σε τακτά χρονικά διαστήματα», τονίστηκε στη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία και να τοποθετηθεί νέος χλωριωτής, θα γίνονται διαρκείς δειγματοληψίες για την ποιότητα του νερού. Μέχρι τότε όμως, η ΔΕΥΑΜΒ, αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Απόλυση Κοτσιφέλη

Στη νομική υπηρεσία ανέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ γνωμοδότηση για το ποσό αποζημίωσης του Δημήτρη Κουτσιφέλη, στον οποίο προ-παραμονή Χριστουγέννων επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή η απόφαση απόλυσής του.

Ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας, Μαργ. Πατσιαντάς αρνήθηκε να ψηφίσει την εισήγηση, χαρακτηρίζοντας την απόλυση άκυρη, δεδομένου ότι, όπως ανέφερε, υπάρχει βούλευμα που τον αθωώνει και επιπλέον καλύπτεται από το Νόμο περί προστασίας συνδικαλιστών.

Υδρόμετρα

Στο μεταξύ, πράσινο φως για την τοποθέτηση υδρομέτρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Πηλίου, άναψε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 60.000 ευρώ και εκτιμάται ότι η τοποθέτηση των υδρομέτρων θα ξεκινήσει μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Παρατάσεις έργων

Τέλος, εγκρίθηκε η παράταση των έργων κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και ακαθάρτων Αγριάς και Ιωλκού, για τη μεν πρώτη περίπτωση έως 21 Ιουλίου 2017, για τη δεύτερη έως 30 Απριλίου 2017.

Για την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των έργων –σημειώνεται ότι το έργο στην Αγριά έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 75% και κατά 80% το έργο στην Ιωλκό- υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας διαχείρισης και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτης η χρηματοδότηση των έργων είναι εξασφαλισμένη μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014 -2020.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου