ΤΟΠΙΚΑ

Ανώνυμοι καλούν ΕΠΑΕ για τα σπιτάκια στο χωριό του Αϊ Βασίλη

ανώνυμοι-καλούν-επαε-για-τα-σπιτάκια-σ-638356

Απίστευτο κι όμως… Βολιώτικο. Ανώνυμοι καταγγέλλοντες ζητούν… άδειες από την ΕΠΑΕ (επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου) για τα ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί προκειμένου να φιλοξενήσουν εμπορικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της λειτουργίας «Χωριού του Αϊ Βασίλη» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Το παραπάνω έγινε γνωστό χθες, από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, στο περιθώριο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, που συγκλήθηκε εκτάκτως για να αποφασίσει την εκμίσθωση μέρους της πλατείας, προκειμένου να λειτουργήσει το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο.

Η πολεοδομία είναι υποχρεωμένη και θα διενεργήσει ελέγχους για τα… σπιτάκια, απ’ όπου από αύριο, οπότε και ανοίγει η αυλαία των γιορτινών εκδηλώσεων, θα διατίθενται ζαχαρωτά και άλλα είδη.

Η λειτουργία του χωριού του Αϊ Βασίλη ήταν έως και χθες στον αέρα, μολονότι το στήσιμο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Τα συμβόλαια με την εκμισθώτρια υπογράφονται σήμερα, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των γιορτινών εκδηλώσεων.

Απόφαση της οικονομικής επιτροπής για την εκμίσθωση του χώρου με βάση την Κανονιστική που εγκρίθηκε, απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έκρινε ότι θα έπρεπε να γίνει δημοπρασία για την εκμίσθωση του πάρκου.

Ο Δήμος Βόλου προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απορριπτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί χθες. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Θεοδώρου, η πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε κώλυμα λόγω ασθένειας και η συζήτηση αναβλήθηκε.

Το χωριό του Αϊ Βασίλη, δεν θα μπορούσε από σήμερα να λειτουργήσει αν χθες, δεν συνεδρίαζε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να λάβει απόφαση για την εκμίσθωση της πλατείας με βάση το άρθρο 192 παρ. 2 του Ν. 3463/2006. «Σύμφωνα με το άρθρο 192 παρ. 2 όπου ορίζεται ότι το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να μισθώνει, χωρίς δημοπρασία, για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες, θέατρα, κινηματογράφους ή άλλους χώρους για επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς, αφού το συμβούλιο εκτιμήσει την ποιότητα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν», προτείνεται η εκμίσθωση μέρους της πλατείας Ρ. Φεραίου για τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου», αναφέρεται στην εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου.

Η εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παραβρισκόμενους.

«Δεν θα ακυρωθεί τίποτα. Προχωράμε κανονικά. Εχουμε πει ούτως ή άλλως, από την αρχή της θητείας μας, ότι δεν θα διστάσουμε να πάμε ακόμη και στον Εισαγγελέα αν χρειαστεί για θέματα που είναι για το καλό της πόλης μας και την ανάπτυξή της. Θα πάμε όσες φορές χρειαστεί», δήλωσε στον απόηχο της συνεδρίασης ο κ. Θεοδώρου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου