ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα εφορίας σε συλλόγους γονέων

πρόστιμα-εφορίας-σε-συλλόγους-γονέων-646522

Στην «τσιμπίδα» της εφορίας… σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων μαθητών σχολείων του Βόλου. Σε βάρος τους εκκρεμούν πρόστιμα από 50 έως και 700 ευρώ επειδή δεν φρόντισαν να καταθέσουν φορολογικές δηλώσεις όπως υποχρεούνται για τα… έσοδα που έχουν από συνδρομές μελών τους!

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο περιθώριο ενημερωτικής εκδήλωσης της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου για τις φορολογικές υποχρεώσεις των συλλόγων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης, Ηλία Κουτσερή, η Ενωση έχει ήδη κάνει παρέμβαση στους τοπικούς Βουλευτές ζητώντας την απαλλαγή των συλλόγων γονέων από την υποχρέωση των τελευταίων ετών να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις για τα ελάχιστα ετήσια που έχουν από συνδρομές γονέων και τα οποία διατίθενται κατά κύριο λόγο για την κάλυψη αναγκών στα ίδια τα σχολεία.

Γονείς μαθητών συνεισφέρουν στα ταμεία του κάθε συλλόγου, με το ποσό που μπορεί ο καθένας. Τα έσοδα κυμαίνονται από 150 έως 300 ευρώ το χρόνο και όπως έγινε γνωστό διατίθενται για εκδηλώσεις αλλά και για την κάλυψη αναγκών που πολλές φορές δεν μπορεί να καλύψει η σχολική επιτροπή: από αγορά χαρτιού Α4 μέχρι την επισκευή ενός φωτοτυπικού μηχανήματος.

Κάθε σύλλογος υποχρεούται να έχει ΑΦΜ και ο εκάστοτε πρόεδρος παίρνει «πάνω του» την εγγραφή του συλλόγου στην εφορία. Κάθε χρόνο οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση σε διαφορετική περίπτωση τους επιβάλλονται πρόστιμα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου