ΤΟΠΙΚΑ

Σε δύο στρατόπεδα γονείς στη Ν. Ιωνία για τα προσφυγόπουλα

σε-δύο-στρατόπεδα-γονείς-στη-ν-ιωνία-γι-646744

Εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα παραβρίσκεται στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, που θα αποτελέσει το σχολείο υποδοχής των 19 προσφυγόπουλων του Μόζα. Ο εκπρόσωπος θα ενημερώσει εκπαιδευτικούς και γονείς για τα δικαιώματα των προσφύγων, την ίδια ώρα που οι πρώτες αντιδράσεις φαίνεται να εκδηλώνονται από μερίδα γονέων μαθητών του συναυλιζόμενου με το 9ο, 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας που μοιράζονται το ίδιο προαύλιο και τουαλέτες με το 9ο, είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα: σε όσους έχουν προσφυγική καταγωγή και θεωρούν αυτονόητο να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε πρόσφυγες και ιδίως σε παιδιά- πρόσφυγες πολέμου και σε όσους έχουν ακραίες αντιδράσεις.

«Το κλίμα είναι διφορούμενο», αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Οι γονείς του 3ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας φαίνεται να ενημερώθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το σχολείο υποδοχής των προσφυγόπουλων και έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους. Αφορούν κυρίως υγειονομικά θέματα, όπως για παράδειγμα ο εμβολιασμός των προσφύγων.

Το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του 3ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, πρόκειται να παραβρεθεί στη σημερινή σύσκεψη ενημέρωσης στο 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και στη συνέχεια θα λάβει επίσημη θέση.

Η ενημερωτική συνάντηση έχει οριστεί για τις 5 σήμερα το απόγευμα, στο σχολείο και σε αυτή θα συμμετέχουν η διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών του 9ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, η υπεύθυνη για την ένταξη των προσφύγων στην εκπαίδευση για το νομό Μαγνησίας, κ. Μάγδα Βίτσιου, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος αλλά και εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του 9ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, Γιώργο Βαλή, υπάρχει ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την υποδοχή των προσφυγόπουλων. «Με χαρά θα καλωσορίσουμε τα παιδιά στο σχολείο», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Πάντως όπως επεσήμανε θα πρέπει να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα, όπως αν έχει γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών, ζητήματα καθαριότητας του σχολείου, ακόμη και συντηρήσεων στο σχολικό συγκρότημα, που δεν έχει ελαιοχρωματιστεί από το 2004, ενώ μέρος των μαθημάτων γίνεται σε τέσσερις λυόμενες αίθουσες.

Χθες, μέλη εργατικών σωματείων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών μαζί με τα παιδιά τους επισκέφτηκαν το κέντρο φιλοξενίας Μόζα όπου προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα «αλληλοδιδάχτηκαν» και χόρεψαν όλα μαζί παραδοσιακούς χορούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου