ΤΟΠΙΚΑ

4.000 ευρώ για την αποκομιδή απορριμμάτων σε απεργία

4-000-ευρώ-για-την-αποκομιδή-απορριμμάτων-647728

Αποκάλυψη… στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού από τη δημοτική αρχή Βόλου τον περασμένο Μάιο, όταν στις 6, 7 και 8 του μήνα εργαζόμενοι της καθαριότητας βρίσκονταν σε απεργιακή κινητοποίηση, κατήγγειλε από το βήμα της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος. Τον περασμένο Μάιο, οπότε και εργαζόμενοι βρίσκονταν σε απεργία, η αποκομιδή των απορριμμάτων γινόταν κανονικά. Τότε η ΛΑΣ είχε καταγγείλει απεργοσπαστικό μηχανισμό, με τη δημοτική αρχή να απαντά ότι ήταν εθελοντές δημότες που έκαναν την αποκομιδή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ήρθε θέμα για την πληρωμή με ποσό περίπου 4.000 ευρώ των εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων το επίμαχο τριήμερο που έγινε με απευθείας ανάθεση.

«Λόγω του τεράστιου προβλήματος που προκάλεσε η απεργία κάναμε απευθείας ανάθεση των εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων στις συνοικίες του Βόλου. Στο κέντρο η αποκομιδή έγινε από εθελοντές», ανέφερε ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιδήμαρχος οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος.

«Στήσατε απεργοσπαστικό μηχανισμό είτε με εθελοντές, είτε με απευθείας ανάθεση εργασιών. Δεν ήταν καθόλου σωστή η ενέργειά σας. Ως δημοτική αρχή ακολουθήσατε την πεπατημένη. Και είναι απαράδεκτο να διαθέτετε ποσό 4.000 ευρώ περίπου. Να το αποσύρετε το θέμα. Όταν δημιουργείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τότε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φροντίζουν να βγάζουν συνεργείο ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε οξύ ζήτημα υγιεινής», κατήγγειλε ο κ. Νάνος.

Στα λεγόμενα του κ. Νάνου, αντέδρασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας ο οποίος άφησε αιχμές ότι ορισμένοι εργαζόμενοι διαφωνούσαν με την απεργία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πόλη δεν μπορεί να μείνει ακαθάριστη «και να αρχίσουν να βγαίνουν ποντίκια και να έχουμε ασθένειες».

«Επρεπε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Επρεπε να γίνει η αποκομιδή για θέματα υγιεινής», είπε από την πλευρά του ο κ. Πέγιος.

«Μετά την απεργία οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που… γλείφουν την πόλη. Μην κόπτεστε τάχα μου για τις βόρειες συνοικίες. Γιατί αν δούμε ποια είναι η κατάσταση στις συνοικίες σε σχέση με το κέντρο θα διαπιστώσουμε ότι είναι η μέρα με τη νύχτα», συνέχισε σε αυστηρό ύφος ο κ. Νάνος.

«Κινηθήκατε στη λογική της παρεμπόδισης του αγώνα των εργαζομένων», κατήγγειλε από την πλευρά του και το μέλος της ΛΑΣ, Θοδ. Τσαλούχας. Σημειώνεται ότι –όπως ανέφερε ο κ. Νάνος- «τόσο ο κ. Τσαλούχας όσο και η Εύη Καρυδάκη, σύρονται στα δικαστήρια από την προηγούμενη δημοτική αρχή επειδή προσπάθησαν να περιφρουρήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις».

«Η δημοτική αρχή πρωτοτύπησε αρνητικά στο θέμα αυτό», σχολίασε από την πλευρά του και ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ζητώντας να μην επαναληφθεί. Αφησε μάλιστα αιχμές για την πεντάμηνη καθυστέρηση με την οποία ήρθε το θέμα προς συζήτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου