ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η καταγραφή προβλημάτων προσβασιμότητας στο Βόλο

ξεκίνησε-η-καταγραφή-προβλημάτων-προ-660631

Τρεις ομάδες από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου και μία ομάδα του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ν. Ιωνίας θα συμμετέχουν στις νέες εκστρατείες Ecomobility και Freemobility αντίστοιχα. Μαθητές των δύο σχολικών μονάδων θα καταγράψουν τα προβλήματα προσβασιμότητας στο Βόλο και θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για μια πιο ανθρώπινη πόλη.

Στις δύο εκστρατείες θα συμμετέχουν συνολικά ομάδες μαθητών από 29 πόλεις και συγκεκριμένα εκτός από το Βόλο, συμμετέχουν μαθητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Κόρινθο, Χανιά, Μαρούσι, Καβάλα, Βριλήσσια, Αργος, Ελευσίνα, Νίκαια, Έδεσσα, Ιλιον, Κοζάνη, Σέρρες, Νάουσα, Κατερίνη, Θέρμη, Νεάπολη, Ωραιόκαστρο, Ποτίδαια, Λειβαδιά, Διόνυσο, Τρίπολη, Πεύκη, Φαρές.

Ο κύκλος υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής στις δύο εκστρατείες ολοκληρώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και οι μαθητές θα αναλάβουν να καταγράψουν προβλήματα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στις τοπικές αρχές μέσα στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2017.

Οι μαθητές θα εξετάσουν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με σκοπό τον εντοπισμό προβλημάτων που επηρεάζουν το Αστικό Περιβάλλον και δημιουργούν συνθήκες εμποδισμού της ελεύθερης μετακίνησης. Θα ενημερωθούν από εκπροσώπους Τοπικών Αρχών και Φορέων και θα αξιολογήσουν απόψεις και θέσεις, ενώ θα συγκεντρώσουν στοιχεία από τους πολίτες για τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση από τα μέσα μεταφοράς, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη σεβασμού στις ανάγκες συμπολιτών μας με κινητικές αδυναμίες.

Οι ομάδες από τα Γυμνάσια που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία ECOMOBILITY θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους σε Πράσινες Μεταφορές και την αντίληψη που επικρατεί για την Οικολογική Μετακίνηση. Παράλληλα, οι ομάδες από τα Ειδικά Σχολεία, που θα συμμετέχουν στην Εκστρατεία FREE MOBILITY, θα εξετάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης προσβασιμότητας και σεβασμού στα δικαιώματα των πεζών.

Η 14η περίοδος της Εκστρατείας ECOMOBILITY είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου