ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για …φάλτσα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

διαμαρτυρία-για-φάλτσα-στο-μουσικό-σ-660674

«Παραφωνίες» στη λειτουργία του σχολείου τους αλλά και στην πιστοποίηση των μουσικών γνώσεων που λαμβάνουν, κράτησαν για μία ακόμη ημέρα εκτός σχολικών αιθουσών τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μαθητών αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη για μία ακόμη ημέρα, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων της μουσικής παιδείας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι μαθητές συνέχισαν χθες την κατάληψη του σχολείου τους, ενώ αντιπροσωπεία τους πήγε στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να παραδώσει επίσημα υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής. Κάθε εβδομάδα χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες οργάνων, λόγω των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε όργανα όπως στον ταμπουρά, πιάνο, σαξόφωνο, ευρωπαϊκά κρουστά.

Την ίδια ώρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται από την αγορά βιβλίων για ατομικά όργανα που δεν παρέχονται από το Υπουργείο. «Αυτά τα βιβλία κοστίζουν από 25 έως 30 ευρώ το κάθε ένα. Δεν είναι αμελητέο το ποσό», ανέφερε ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου διαμαρτύρονται επίσης για τη μη πιστοποίηση των διδακτικών ωρών μουσικών μαθημάτων με αναγνωρισμένα πτυχία θεωρίας και αρμονίας. «Για να πάρουμε πτυχίο θα πρέπει να πληρώσουμε σε ωδείο, ενώ τη γνώση την παίρνουμε στο σχολείο», ανέφερε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου.

Τέλος οι μαθητές ζητούν μοριοδότησή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε σχολές μουσικολογίας.

8 ακόμη λύκεια σε κατάληψη χθες

Στον απόηχο της προχθεσινής κινητοποίησης, οπότε και συνολικά 22 σχολεία της δευτεροβάθμιας βρέθηκαν σε κατάληψη, τις κινητοποιήσεις συνέχισαν χθες εκτός από το Μουσικό οκτώ ακόμη σχολεία.

Πρόκειται για τα 2ο, 6ο, 7ο και 8ο Λύκεια Βόλου, το ΓΕΛ Αγριάς, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Σκιάθου.

«Ζητείται Παιδεία»… στη Σκιάθο

Με σύνθημα «Ζητείται Παιδεία» μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου προχώρησαν χθες σε πορεία διαμαρτυρίας από το σχολείο τους μέχρι το δημαρχείο του νησιού.

Οι μαθητές, που κάνουν κατάληψη από την περασμένη Πέμπτη, διαμαρτύρονται για τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να χάνουν δεκάδες ώρες μαθημάτων.

Με πανό και συνθήματα οι μαθητές διεκδίκησαν να έρθουν καθηγητές στο σχολείο τους και να ξεκινήσουν χωρίς κενά τα μαθήματά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου