ΤΟΠΙΚΑ

Κουβάρι στο Ορφανοτροφείο Βόλου

κουβάρι-στο-ορφανοτροφείο-βόλου-683833

«Κουβάρι» στο Ορφανοτροφείο Βόλου για τη διοίκηση του ιδρύματος. Χθες το Πρωτοδικείο Βόλου εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλεται η απόφαση της γενικής συνέλευσης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, στη διάρκεια της οποίας είχαν ανακληθεί από τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου τρία μέλη –μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Αγγελος Αγραφιώτης- και εκλέχθηκαν τρία νέα. Ουσιαστικά σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν υφίσταται διοίκηση Κώστα Θεοδώρου στο ίδρυμα.

Χθες όμως αίτηση προσωρινής διαταγής για τη συγκρότηση προσωρινής διοίκησης στη Φιλόπτωχο κατέθεσε η πρόεδρος της ΦΑΒ, Κλέα Γεωργακλή, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 11 σήμερα το πρωί. Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα, δρομολογούνται νέες εξελίξεις για τη διοίκηση του ορφανοτροφείου. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη αίτηση για προσωρινή διαταγή για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στη ΦΑΒ είχε ζητήσει και ο Αγγελος Αγραφιώτης και είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προσωρινή διαταγή για την ακύρωση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Φιλοπτώχου να συγκληθεί γενική συνέλευση αλλά και για την ακύρωση του αποτελέσματος της γενικής συνέλευσης που ανακάλεσε τρία μέλη της από τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου και όρισε ισάριθμα νέα, είχε ζητήσει ο κ. Αγραφιώτης, ο οποίος κινήθηκε νομικά εναντίον των αποφάσεων της ΦΑΒ και κοινοποίησε τις θέσεις του με εξώδικο στη νέα διοίκηση του Ορφανοτροφείου. Οπως υποστήριζε και δικαιώθηκε η απόφαση είναι άκυρη και αντικαταστατική για τέσσερις λόγους: συγκλήθηκε εκτός Ορφανοτροφείου, δεν απεστάλησαν ταχυδρομικώς προσκλήσεις, εκλέχθηκαν μέλη εκτός Δ.Σ. της Φιλοπτώχου, ενώ η απόφαση σύγκλησης της γενικής συνέλευσης λήφθηκε από μη νομίμως συγκροτημένο όργανο, από συμβούλιο δηλαδή με αριθμό μελών μικρότερο του προβλεπόμενου από το καταστατικό (οκτώ αντί για εννέα μέλη).

Αναφορά στην Εισαγγελία

Το «σκληρό πόκερ» όμως για τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου δεν σταματά εδώ. Από το Ορφανοτροφείο έχει γίνει αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου με αίτημα να διερευνηθεί η υπόθεση, για την περίπτωση της παρουσίας του αντιδημάρχου κοινωνικής μέριμνας Τάσου Μπατζιάκα, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Αγραφιώτη «μπήκε στο ίδρυμα και έδινε εντολές σε υπαλλήλους». Ο κ. Αγραφιώτης αφήνει αιχμές για το ότι «προσωπικά δεδομένα και ιατρικοί φάκελοι των παιδιών βρίσκονται στα χέρια της κοινωνικής λειτουργού της Κιβωτού του Κόσμου».

«Απώλειες» εργαζομένων

Οι μάχες για τη διοίκηση του ιδρύματος, φαίνεται να επιφέρουν… απώλειες. Χθες μία εργαζόμενη, παιδαγωγός, προχώρησε σε επίσχεση εργασίας για τους 11 μισθούς που της οφείλονται, ενώ μία ακόμη εργαζόμενη στην οποία οφείλονται μισθοί 9 μηνών βγήκε σε άδεια εγκυμοσύνης. Στο ίδρυμα τις υπηρεσίες τους προσφέρουν 7 αντί για 9 άτομα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου