ΤΟΠΙΚΑ

Στο πειθαρχικό υπαλλήλοι του Δήμου Βόλου για το έλλειμμα στο Ταμείο

στο-πειθαρχικό-υπαλλήλοι-του-δήμου-βό-692796

Στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο παρέπεμψε ομόφωνα η εκτελεστική επιτροπή του δήμου Βόλου, τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για την υπόθεση του ελλείμματος ύψους 270.000 ευρώ περίπου από τα δημοτικά ταμεία.

Οι δύο υπάλληλοι, ο πρώην ταμίας και πρώην υπάλληλος του τμήματος εμπορίου που έκανε εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές, είχαν το προηγούμενο διάστημα κληθεί σε απολογία από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου. Ο ίδιος παρέπεμψε τους δύο υπαλλήλους στην εκτελεστική επιτροπή καθώς ο ίδιος έχει δικαίωμα επιβολής μόνο διοικητικής ποινής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, κρίθηκε ότι τα παραπτώματα στα οποία φέρονται να έχουν πέσει οι δύο υπάλληλοι είναι πολύ σοβαρά και αποφάσισαν να παραπέμψουν την υπόθεση στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή δύναται να επιβάλλει έως μερικούς μήνες στέρησης μισθού.

Οπως είναι γνωστό την υπόθεση του ελλείμματος στα δημοτικά ταμεία, είχε αποκαλύψει στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ο κ. Θεοδώρου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κλήθηκαν ορκωτοί λογιστές οι οποίοι προσδιόρισαν το έλλειμμα στις 270.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε ΕΔΕ. Αμεσα δε, οι δύο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. Ο ένας εκ των εμπλεκόμενων, πρώην ταμίας, κατηγορείται για υπεξαίρεση και προβλέπεται ποινή ακόμη και απόλυσης. Ο δεύτερος εμφανίζεται ότι τα χρήματα, περίπου 30.000 ευρώ, είχε λάβει σαν δάνειο, που και πάλι όμως είναι παράνομο, δεδομένου ότι ο δήμος δεν είναι πιστωτικό ίδρυμα.

Οι δύο εργαζόμενοι απολογήθηκαν και χθες η υπόθεσή τους πέρασε από την εκτελεστική επιτροπή. Πέραν όμως των διοικητικών ενεργειών, η υπόθεση έχει πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης. Στην Εισαγγελία Βόλου, έχει κατατεθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που εντόπισαν έλλειμμα από τα δημοτικά ταμεία ύψους 270.000 ευρώ. Παράλληλα, κατατέθηκε και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη ΕΔΕ για την υπόθεση. Αφορά σε υπαλλήλους που φέρονται να έκαναν εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές, αντί όμως να καταθέτουν καθημερινά το ταμείο τους στην οικονομική υπηρεσία, κρατούσαν τα χρήματα πάνω τους.

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε ποσό περίπου 70.000 ευρώ το οποίο αντί να κατατίθεται καθημερινά στην οικονομική υπηρεσία, υπάλληλοι το κρατούσαν πάνω τους για διάστημα περίπου οκτώ μηνών πριν το αποδώσουν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου