ΤΟΠΙΚΑ

Επεσε το πρώτο 300άρι για τσιπ σε ιδιοκτήτρια σκύλου

επεσε-το-πρώτο-300άρι-για-τσιπ-σε-ιδιοκτή-695932

Το πρώτο πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια δεσποζόμενου σκύλου καθώς το ζώο δεν έφερε το απαραίτητο τσιπ, επιβλήθηκε προχθές από το δήμο Βόλου, όπως ανακοίνωσε χθες, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσος Μπατζιάκας, από το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων στις Γλαφυρές, που άνοιξε τις πύλες του για την υποδοχή μαθητών του Βόλου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων.

Για το δήμο Βόλου ο στόχος του περιορισμού των αδέσποτων στην πόλη, σχετίζεται άμεσα με την ηλεκτρονική σήμανση των κατοικίδιων, καθώς τα σκυλιά που καταλήγουν στους δρόμους ήταν πρώην δεσποζόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό από την αντιδημαρχία κοινωνικής μέριμνας, έχει απευθυνθεί πρόσκληση για την προσκόμιση πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιού τους. Το πιστοποιητικό προσκομίζεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου (Δημαρχείο Βόλου). Σε διαφορετική περίπτωση οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 300 ευρώ.

Σήμερα, στο δημοτικό καταφύγιο φιλοξενούνται περί τα 60 μεγαλόσωμα σκυλιά και 10 κουτάβια. Το πρόβλημα όμως με τα αδέσποτα είναι πολύ μεγαλύτερο και διαρκώς αυξάνεται όσο δημιουργούνται νέες γενιές αδέσποτων από ασυνείδητους που εγκαταλείπουν τα ζώα στους δρόμους.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ιδιώτης που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Καταφυγίου, Νίκος Πολύζος, μέσα σε ενάμιση χρόνο έγιναν περισσότερες από 600 στειρώσεις, περισσότερες από 450 θεραπείες και πάνω από 200 υιοθεσίες.

Μάλιστα χθες, λίγο πριν το επίσημο άνοιγμα των πυλών του Καταφυγίου, ζευγάρι προχώρησε στην υιοθεσία ενός ακόμη σκύλου από το δημοτικό καταφύγιο, ενώ ενδιαφέρον εκδήλωση και μία οικογένεια επίσης για να υιοθετήσει αδέσποτο.

Το καταφύγιο επισκέφθηκαν μαθητές δύο σχολικών μονάδων της περιοχής. Επί τόπου βρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Μπατζιάκας καθώς και ο αιρετός δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος «όλα θα πρέπει να γίνονται την κατάλληλη χρονική περίοδο. Ο δήμος Βόλου επέλεξε, μετά από μία περίοδο που λοιδορήθηκε από πολλούς δημοσιογράφους, αλλά και από πολιτικούς αντίπαλους, μετά από μια περίοδο που μας έριξαν κιλά λάσπη και εξαπέλυσαν δεκάδες κατηγορίες, γιατί είχαν βρει πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να δείξει την δουλειά που έχει κάνει πάνω στο θέμα των αδέσποτων».

Ο ίδιος επισήμανε πως η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα σε όλα τα προβλήματα και σημείωσε πως τα αδέσποτα είναι θέμα παιδείας καθώς όπως είπε «τι είναι τα αδέσποτα; Είναι μια αμέλεια των ανθρώπων. Δεν βγήκαν μόνα τους και έγιναν αδέσποτα. Και δημιουργούν κινδύνους και γίνονται επικίνδυνα γιατί διψάνε και πεινάνε. Η Δημοτική Αρχή λοιπόν είναι εδώ και συνεργάζεται με τις φιλοζωικές ομάδες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μπατζιάκας χαρακτήρισε «υπερβολές» τα όσα έχουν ειπωθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τόνισε πως το κυνοκομείο είναι καθημερινά ανοιχτό σε όποιον το επιθυμεί να το επισκεφθεί και να προχωρήσει σε υιοθεσία ενός αδέσποτου.

Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πεντάστερο» το κυνοκομείο και προανήγγειλε ευχάριστες εκπλήξεις.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων είναι ανοιχτό για τους δημότες που θέλουν να το επισκεφτούν για να υιοθετήσουν ένα ζωάκι, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 11 το πρωί, ακόμη και σαββατοκύριακα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου