ΤΟΠΙΚΑ

Λουκέτα… πολυτελείας στο Βόλο. Εκλεισαν τα EVEREST

λουκέτα-πολυτελείας-στο-βόλο-εκλεισ-696148

Αίσθηση προκάλεσαν στο Βόλο τα… ρολά που κατέβηκαν προ ημερών σε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα εστίασης στην πόλη και παγκοσμίως, τα Everest. Μετά από 15 περίπου χρόνια ζωής, τα φώτα στο Everest έκλεισαν και το στέκι που λειτουργούσε νυχθημερόν στη γωνία, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Σπυρίδη, έπαψε να υπάρχει.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα Everest λειτουργούσαν στο Βόλο την τελευταία περίπου 15ετία, προσφέροντας καφέ, ροφήματα και γρήγορο φαγητό. Η τοποθεσία τους, στο κέντρο της πόλης, ίσως στην πιο γνωστή γωνιά του Βόλου, Δημητριάδος με Σπυρίδη, αλλά και το brand name σύντομα έκαναν το κατάστημα από την πρώτη στιγμή στέκι που λειτουργούσε από το πρωί έως το βράδυ.

Ωστόσο η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών προκάλεσε τριγμούς ακόμη και σε μεγάλα brands στο χώρο της εστίασης. Τον τελευταίο ένα χρόνο ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που είχε αναλάβει το franchise, φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Παρέτεινε τη ζωή του μαγαζιού για ένα ακόμη χρόνο, κάνοντας προσφορές, όμως δεν απέφυγε το λουκέτο.

Η φωτεινή πινακίδα του μαγαζιού έχει αφαιρεθεί, τα τραπεζοκαθίσματα είναι μαζεμένα και οι τζαμαρίες πλέον καλύπτονται από χαρτόνι.

Δεν είναι όμως το μοναδικό λουκέτο… πολυτελείας που έχει κλειδώσει τα τελευταία χρόνια της κρίσης στην πόλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννη Γρηγορίου, προ εξαμήνου ήταν τα Goody’s στη Δημητριάδος που έκλειναν. Την ίδια περίπου περίοδο είχαν κλείσει και τα Buddy’s στην Ιάσονος, αφού πρώτα το brand άλλαξε δύο φορές χέρια.

Το λουκέτο δεν απέφυγε το Jason στην Ιάσονος εκεί που προ ετών ήταν τα Mac Donald’s που επίσης έφυγαν από το Βόλο. Ούτε το Flocafe στην παραλία άντεξε.

Τα ηχηρά λουκέτα λόγω του brand name που τα συνοδεύει, δεν είναι τα μοναδικά στο χώρο της εστίασης, ούτε τα τελευταία, όπως λέει ο Γιάννης Γρηγορίου. «Περιμένουμε άλλα δύο λουκέτα στην παραλία. Δεν θα έχουν τελειωμό. Μήνα με μήνα θα κλείνουν μαγαζιά και δεν ανοίγουν άλλα. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας όταν τα έξοδα είναι λιγότερα από τα έσοδα κι όταν από 1η Ιανουαρίου του 2017 έρχονται και νέοι φόροι στον καφέ», ανέφερε ο κ. Γρηγορίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου