ΤΟΠΙΚΑ

Ολα τα κιλά, όλα τα λεφτά …διεκδικούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου

ολα-τα-κιλά-όλα-τα-λεφτά-διεκδικούν-ο-699416

«Ολα τα κιλά όλα τα λεφτά», όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΔΑΣ – ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη θα διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι του δήμου Βόλου, για το γάλα, τα εμβόλια και είδη ατομικής προστασίας που δεν τους παρασχέθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή για το πρώτο εξάμηνο του 2011, το 2012 και το 2013.

Η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της δίκης του Ηλία Ξηρακιά και βάσει της οποίας η πρώην δημοτική αρχή κατηγορεί τη σημερινή ότι δεν πλήρωσε τους εργαζόμενους, αφορά -όπως επίσης αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων- μόνο για διάστημα 9 μηνών του 2013.

Πρόκειται δε για απόφαση που εκδόθηκε επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής τον Απρίλιο του 2014, άγνωστο όμως γιατί, κοινοποιήθηκε στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Βόλου, το Νοέμβριο του 2014, δύο μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή.

Για το προηγούμενο διάστημα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι για το 2011 και το 2012, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την πρώην δημοτική αρχή για τη χρηματική αποζημίωση των εργαζόμενων του δήμου.

Χθες, κλιμάκιο της ΔΑΣ – ΟΤΑ περιόδευσε σε χώρους εργασίας στο δήμο Βόλου, καλώντας τους εργαζόμενους σε εγρήγορση για τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους. Σύμφωνα με την κ. Καρυδάκη, οι διεκδικήσεις δεν περιορίζονται στο εννιάμηνο του 2013. «Η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπαθεί να εξαγνίσει πολιτικά τον κ. Ξηρακιά. Δεν τους βγήκε με το χαρτί – εμπαιγμός. Δεν κρύβονται οι ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους. Εμείς διεκδικούμε όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά. Εχει κάποιος το σθένος να βγει να ζητήσει μία πολιτική συγνώμη;», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καρυδάκη.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ επαναφέρει το αίτημά της για σύγκληση γενικής συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ για το θέμα της αποζημίωσης για το γάλα. Θα ζητήσει να κατατεθεί αγωγή για όλο το διάστημα που εργαζόμενοι δεν έπαιρναν γάλα ενώ το δικαιούνταν. «Αντίστοιχη πρόταση για αγωγή είχαμε καταθέσει και στο παρελθόν αλλά το απέρριψε η πλειοψηφία του συλλόγου», επανέλαβε η κ. Καρυδάκη. Παράλληλα δε με την αγωγή, η ΔΑΣ – ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και σε κινητοποιήσεις για το ίδιο ζήτημα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου