ΤΟΠΙΚΑ

Θέρισε ο καρκίνος την εκπαιδευτική οικογένεια της Μαγνησίας

θέρισε-ο-καρκίνος-την-εκπαιδευτική-οι-702101

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών που έφυγαν από τη ζωή κατά τη διάρκεια της τελευταίας σχολικής χρονιάς. Η εκπαιδευτική κοινότητα θρήνησε τον τελευταίο ένα χρόνο απανωτές απώλειες. Επτά καθηγητές και δύο δάσκαλοι δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Δεν βρέθηκαν στους Αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά. Αφησαν άδειες τις έδρες στις αίθουσες διδασκαλίας και τους συναδέλφους και μαθητές τους να θρηνούν για την απώλειά τους.

Στην επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών τους που τελέστηκε προχθές στον Αγιο Νικόλαο, οι αναμνήσεις κατέκλυσαν τους εκπαιδευτικούς. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη. Εννέα εκπαιδευτικοί έφυγαν πολύ πρόωρα από τη ζωή κατά τη διάρκεια του τελευταίου σχολικού έτους. Συνάδελφοί τους στα ίδια σχολεία δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι φέτος τα μαθήματα ξεκίνησαν και εκείνοι δεν είναι μαζί τους.

Ο καρκίνος «θέρισε» την εκπαιδευτική οικογένεια. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι απώλειες οφείλονταν στην επάρατο νόσο. Οι ηλικίες σοκάρουν: 45, 50, 52, 55, 59 ετών… Στην πιο δημιουργική τους ηλικία έφυγαν από τη ζωή. Το τελευταίο μάθημα που δίδαξαν ήταν μάθημα ζωής για όλους. Κι αυτό γιατί παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με την υγεία τους, συνέχιζαν να πηγαίνουν σχολείο, να προσφέρουν τις γνώσεις και την αγάπη τους στους μαθητές.

Οι απανωτές απώλειες εκπαιδευτικών που θρήνησε η Μαγνησία, αναστάτωσαν την εκπαιδευτική οικογένεια. Ο μητροπολιτικός ναός Αγίου Νικολάου, προχθές το βράδυ, γέμισε ασφυκτικά. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε τη μνήμη τους. Ηταν άλλωστε πρόταση των ίδιων των εκπαιδευτικών να τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση και μαζί ευχέλαιο υπέρ υγείας και ενίσχυσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αποφασίστηκε μάλιστα, να θεσμοθετηθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Ευχή όλων να μην υπάρξουν άλλες απώλειες.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου