ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση κατά δημοτικών συμβούλων για τους οίκους ανοχής στο Βόλο

μήνυση-κατά-δημοτικών-συμβούλων-για-τ-702419

Κλήσεις για κατάθεση για τη λειτουργία των οίκων ανοχής στην πόλη, δέχονται ο ένας μετά τον άλλο δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου, μετά από μήνυση που υπέβαλλε ιδιώτης σε βάρος δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής των «κόκκινων φαναριών» στο κέντρο του Βόλου.

Το θέμα έκανε γνωστό προχθές ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Οπως είπε, γίνεται προανάκριση και στο πλαίσιο αυτό, του έχει έρθει κλήση από την αστυνομία για κατάθεση μετά από μήνυση που υπέβαλλε ιδιώτης εναντίον των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής των οίκων ανοχής στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο δήμος Βόλου προχώρησε σε τροποποίηση της Κανονιστικής του 2013, βάσει της οποίας οι οίκοι ανοχής θα έπρεπε να απομακρυνθούν εκτός κεντρικού ιστού. Η τροποποιημένη κανονιστική προέβλεπε τη συνέχιση της λειτουργίας των οίκων ανοχής στα «σπίτια» που ήδη λειτουργούσαν, σε αντίθεση με αυτή του 2013 που στηριζόταν σε νόμο που απαγορεύει τη δραστηριότητά των οίκων ανοχής σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από Εκκλησίες, σχολεία και φροντιστήρια.

Μάλιστα η τροποποιημένη κανονιστική εξετάστηκε ως προς τη νομιμότητά της και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία και άναψε πράσινο φως για την παραμονή των «κόκκινων φαναριών» στην πόλη.

Με βάση αυτή την απόφαση ξεκίνησε η έκδοση νέων αδειών για τα «σπίτια» που επί δύο χρόνια βρίσκονταν «στον αέρα». Το θέμα όμως φαίνεται να ανοίγει ξανά μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου