ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμους συνεργασίας… με το ΣΥΡΙΖΑ αναζητά η δημοτική αρχή Βόλου

δρόμους-συνεργασίας-με-το-συριζα-ανα-696573

Μέσω της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης»

Δρόμους συνεργασίας… με τη νέα Κυβέρνηση επιχειρεί να ανοίξει η δημοτική αρχή Βόλου. Στον απόηχο της θριαμβευτικής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοτική αρχή έτεινε χέρι συνεργασίας προς την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» για το καλό της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, από την οποία απουσίαζε ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, ο Πρόεδρος Γιώργος Μουλάς, ανέλαβε να ρίξει… γέφυρες με τη μείζονα αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιανουαρίου, που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, ο κ. Μουλάς ζήτησε από την παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας και προσωπικά από τον επικεφαλής Μαργαρίτη Πατσιαντά να αποτελέσουν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο δημοτικό συμβούλιο και την Κυβέρνηση για το καλό της πόλης.

«Προσδοκώ η μείζονα αντιπολίτευση να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το δημοτικό συμβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια μεγάλη νίκη και ελπίζουμε να έχουμε καλή συνεργασία. Ο κ. Πατσιαντάς μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό των αιτημάτων της πόλης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλάς, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε να κατακρίνει τη στάση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, όταν στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος αντί να επικεντρωθεί στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον ίδιο για μη τήρηση του Κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

«Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών δεν έκανα εγώ αναφορά στα δημοτικά δρώμενα, αλλά ο δημοσιογράφος που αφιέρωσε το μισό χρόνο της συνέντευξης για τη συνεργασία της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή. Αναγκάστηκα να αναφερθώ στα δρώμενα και απέδωσα ευθύνες για το πώς λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο. Δεν έβρισα, δεν συκοφάντησα, γεγονότα περιέγραψα. Αν συνεχίσετε να λειτουργείτε έτσι, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε καλή συνεργασία για το καλό της πόλης. Εάν μας φιμώνετε, παραβιάζετε κανονισμό και δεν διευκολύνετε τη λειτουργία του σώματος και της δημιουργίας κλίματος συνεργασίας, εμείς δεν θα σκύβουμε το κεφάλι. Αλλάξτε ρότα εσείς. Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. Εάν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας αυτό θα φανεί από τη δική σας στάση και τη στάση του Δημάρχου. Αυτό που προέχει είναι να ξαναβρεί το βηματισμό της η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επί πέντε χρόνια είχε γίνει εργαλείο εφαρμογής μνημονιακών επιλογών. Θα αποκατασταθεί σταδιακά η χρηματοδότηση στους Δήμους για να μην είναι ο φτωχός συγγενής», ήρθε η απάντηση του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Πάντως τη διαβεβαίωση ότι όλοι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσουν για το καλό της πόλης και του νομού παρείχε το μέλος της δημοτικής παράταξης των Δρόμων Συνεργασίας, Γιάννης Μολοχίδης, ζητώντας παράλληλα από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να σέβεται και να ακούει την αντιπολίτευση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου