ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ απαγορεύει τον πριβέ χορό στο στριπτίζ

το-ισραήλ-απαγορεύει-τον-πριβέ-χορό-στ-761617

Ο προσωπικός χορός στα στριπ κλάμπ αποτελεί στο εξής ποινικό αδίκημα στο Ισραήλ, αφού με οδηγία του γραφείου του κρατικού εισαγγελέα στο εξής οι αρχές θα προχωρούν σε συλλήψεις σε όσα καταστήματα συνεχίζουν την πρακτική αυτή.

Παρότι η πορνεία είναι νόμιμη στο Ισραήλ, οι οργανωμένες μορφές της, όπως οι οίκοι ανοχής και οι προαγωγοί, δεν είναι. Ο προσωπικός χορός προστίθεται πλέον στη λίστα της «οργανωμένης πορνείας».

Η νέα οδηγία από τον εισαγγελέα του Ισραήλ στρέφεται προς τους ιδιοκτήτες των κέντρων που επιτρέπουν την πρακτική, την οποία με τη βιομηχανία του σεξ.

Η δήλωση του Αναπληρωτή Δημόσιου Εισαγγελέα, όπως αναφέρεται από την εφημερίδα Jerusalem Post, περιγράφει τον προσωπικό χορό ως «δραστηριότητα που σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί πορνεία». Ο χορός «ως τέτοιος (…) θεωρείται ποινικό αδίκημα κατά του οποίου μπορούν να ληφθούν εκτεταμένα μέτρα».

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει με ζήλο την εφαρμογή των νέων κατευθυντήριων γραμμών, προειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες των κλαμπ την Τετάρτη ότι αν τους συλλάβουν επ’ αυτοφώρω θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

«Η συνέχιση αυτής της δραστηριότητας αποτελεί αδίκημα και αιτία για τη χρήση όλων των νομικών μέσων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ενώ ο προσωπικός χορός δεν περιλαμβάνει καμία μορφή σεξ, και σε πολλές περιπτώσεις ο πελάτης απαγορεύεται να αγγίζει τη χορεύτρια, η πρακτική έχει συνδεθεί με τη σεξουαλική κακοποίηση. Ορισμένα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για ευρεία λεκτική και φυσική παρενόχληση των καλλιτεχνών, συνήθως γυναικών, από τους πελάτες των κλαμπ. Άλλα ρεπορτάζ, ωστόσο, δείχνουν ότι οι περισσότερες χορεύτριες στο Ισραήλ δηλώνουν ικανοποιημένες με την εργασία τους.

Η σταυροφορία των ισραηλινών αρχών για την επιβολή του νόμου κερδίζει δυναμική, με την προτεινόμενη νομοθεσία να εξισώνει τις χορεύτριες στα στριπ κλαμπ με τις ιερόδουλες.

Μία ομάδα όμως έχει μείνει εκτός συζήτησης: οι ίδιες οι χορεύτριες. Νωρίτερα φέτος, οι χορεύτριες ξεκίνησαν διαμαρτυρία με σύνθημα: «Αφήστε μας να χορέψουμε».

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου