ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα (εικόνες, video)

σεισμός-73-ρίχτερ-στη-βενεζουέλα-εικόν-771920

Σεισμική δόνηση της τάξης των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Βενεζουέλα με το επίκεντρο να εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Yaguaraparo, στις βόρειες ακτές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που καταγράφηκε στις 17:31 τοπική ώρα (00:31 ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε κοντά στις ακτές της Πολιτείας Σούκρε και το εστιακό βάθος της ήταν 123 χιλιόμετρα, κατά το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Μπογκοτά της Κολομβίας και στα γειτονικά νησιά της Καραϊβικής, αναγκάζοντας τον κόσμο να βγει έντρομος από τα κτίρια σε απόσταση 600 χιλιομέτρων, μέχρι την πρωτεύουσα Καράκας.

«Καλούμε τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Νέστον Ρεβερόλ. Πρόσθεσε δε ότι «οι αρχές είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Άγνωστο παραμένει εάν υπάρχουν θύματα αλλά και εάν η ισχυρή δόνηση έχει προκαλέσει προβλήματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα παγκοσμίως.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η κρατική εταιρεία PDVSA δεν έχει ακόμα απαντήσει σε σχετικό ερώτημα.

Τονίζεται ωστόσο ότι νωρίτερα είχε εκδοθεί προειδοποίηση για τον κίνδυνο τσουνάμι κατά μήκος των ακτών, σε απόσταση 190 χιλιομέτρων από την πόλη Cumana, πρωτεύουσα του ανατολικού κρατιδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου