ΔΙΕΘΝΗ

Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας στη Γένοβα – ΦΩΤΟ

αυτά-είναι-τα-θύματα-της-τραγωδίας-στη-775228

Στους 39 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι στον αυτοκινητόδρομο Α10 έξω από τη Γένοβα. Οι περισσότεροι βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του οδηγού φορτηγού που γλίτωσε από θαύμα καθώς σταμάτησε λίγα μέτρα από το σημείο όπου η γέφυρα κόπηκε στα δύο. Ωστόσο, άλλοι συνάνθρωποί του δεν ήταν τόσο τυχεροί. Στα 39 θύματα τα τρία είναι παιδιά.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ο 32χρονος Αλμπέρτο Φανφάνι, αναισθησιολόγος που είχε καταγωγή από τη Φλωρεντία, Μαζί του σκοτώθηκε η μνηστή του Μάρτα Ντανίσι, 29 χρονών. Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί τον επόμενο χρόνο.

Ο σεφ Χουάν Κάρλος Παστένες, 64 ετών μαζί με τη σύζυγό του Νόρα Ριβέρα, με καταγωγή από τη Χιλή, που είχαν επιλέξει να ζουν στην Ιταλία τα 30 τελευταία χρόνια σκοτώθηκαν στο δυστύχημα μαζί με τον φίλο τους Χουάν Φιγκουερόα από τη Χιλή, 60 ετών που επίσης ζούσε αρκετά χρόνια στην Ιταλία

Ο Νέιθαν Γκουσμάν, 20 ετών και η Μελίσσα Αρτούς, 22 ετών, και οι δύο τουρίστες από τη Γαλλία, πραγματοποιούσαν οδικό ταξίδι από το Μονπελιέ στη Σαρδηνία, μαζί με τον φίλο τους Νεματί Αλιζέ Πλας, 20 ετών, όταν σκοτώθηκαν. Οι τρεις τους ακολουθούσαν τη διαδρομή που τους έβγαλε στη μοιραία γέφυρα Μοράντι.

Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό ΥΠΕΞ, στους νεκρούς περιλαμβάνονται τέσσερις Γάλλοι. «Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να προσδιορίσουμε τυχόν παρουσία και άλλων Γάλλων μεταξύ των θυμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο 22χρονος Μάριους Ντζέρι, ποδοσφαιριστής από την Αλβανία, επίσης είναι ανάμεσα στα θύματα μαζί με τον συνάδελφό του Έντι Μποκρίνα. Οι δυο τους ταξίδευαν με επαγγελματικό βαν για να προλάβουν μία δουλειά καθαριότητας που είχαν αναλάβει.

Η 34χρονη Ελίζα Μπότζο κηρύχθηκε νεκρή έπειτα από απεγνωσμένη προσπάθεια φίλων της στο διαδίκτυο να την εντοπίσουν.

Νεκροί κηρύχθηκαν και οι Ματέο Μπεντορνάτι, Τζιοβάνι Μπατιλόρο, Τζεράρντο Εσπόζιτο και Αντόνιο Σταντσιόνε. Και οι τέσσερις ήταν περίπου 20 ετών και ταξίδευαν στη Νίκαια της Γαλλίας όπου σχεδίαζαν να περάσουν το καλοκαίρι τους, ενώ στη συνέχεια θα πήγαιναν στη Βαρκελώνη. Αρχικά σκόπευαν να πάνε αεροπορικώς αλλά άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν να πάνε οδικώς.

Ο Μίρκο Βινσίνι, εργαζόμενος σε περιβαλλοντική εταιρεία βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα μαζί με τον συνάδελφό του Μπρούνο Καζαγκράντε.

Ο Ρομπέρτο Ρομπιάνο, η σύζυγός του Ερσιλία Πιτσινίνο και ο 8χρονος γιος τους Σάμουελ σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους ήταν ανάμεσα σ’ αυτά που έπεσαν από τη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης.

Ο 48χρονος Αντρέα Τσερούλι, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στον σύλλογο της Γένοβα Portuali Voltri σκοτώθηκε ενώ ήταν στον δρόμο για τη δουλειά του,

Ο Λουίτζι Μάτι Αλταντόνα, 35 ετών, πατέρας τεσσάρων παιδιών οδηγούσε το βαν του όταν σκοτώθηκε. Αντιθέτως, ο συνάδελφός του, Τζιανλούκα Αρντίνι, 29 ετών που πρόκειται να γίνει πατέρας σώθηκε. Είναι ανάμεσα στους τραυματίες και υπέστη μόνο εξάρθρωση του ώμου του.

Πηγή: Daily Mail ,enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου