ΔΙΕΘΝΗ

Χάος στο Βέλγιο: Εκλεισε ο εναέριος χώρος λόγω σφάλματος σε υπολογιστή

χάος-στο-βέλγιο-εκλεισε-ο-εναέριος-χώρ-793743

Σταδιακά αποκαθίσταται το πρόβλημα που προκάλεσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Βελγίου, εξαιτίας προβλήματος σε υπολογιστή και στη φόρτωση δεδομένων των σχεδίων πτήσεων.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αλέν Κνιμπς είπε ότι η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι τις 21.00 (ώρα Ελλάδας).

Αποτέλεσμα είναι κανένα αεροπλάνο να μην μπορεί να πετάξει πάνω από τη χώρα και τα αεροσκάφη να ανακατευθύνονται σε κοντινά αεροδρόμια.

«Υπάρχει πρόβλημα με τη φόρτωση των πληροφοριών των δεδομένων πτήσης. Εργαζόμαστε για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα», αναφέρουν οι υπεύθυνοι στο Twitter.

«Κάποια από αεροπλάνα βρίσκονται στα αεροδρόμια, ενώ άλλα τα αποτρέπουμε να προσγειωθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το eurocontrol, πρόβλημα δημιουργείται στα αεροσκάφη που πετούν σε χαμηλό ύψος. Συγκεκριμένα, το κλείσιμο του εναέριου χώρου επηρεάζει έξι βελγικά αεροδρόμια καθώς και όλα τα αεροπλάνα που πετούν σε ύψος έως 8.000 μέτρων. Πάνω από το ύψος αυτό, τα αεροπλάνα τα διαχειρίζεται ο πύργος ελέγχου του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία.

Οπως φαίνεται από την ιστοσελίδα flightradar24.com ο εναέριος χώρος του Βελγίου αδειάζει και τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται σε κοντινά αεροδρόμια

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου