ΔΙΕΘΝΗ

Σινούκ ακουμπά με τις δύο ρόδες σε χιονισμένο βουνό για να σώσει ορειβάτη [βίντεο]

σινούκ-ακουμπά-με-τις-δύο-ρόδες-σε-χιον-796546

Τους απίστευτους ελιγμούς των χειριστών ενός Σινούκ για τη διάσωση ενός ορειβάτη στην κορυφή ενός βουνού ύψους περίπου 3.350 μέτρων Όρεγκον κατέγραψε κάμερα.

Ο 27χρονος από το Τέξας, που είναι διαβητικός, είχε επιλέξει την κορυφή του όρους Χουντ για να θέσει τέρμα στη ζωή του, αλλά το μετάνιωσε και τραυματισμένος τηλεφώνησε στις Αρχές ζητώντας βοήθεια.

Φθάνοντας στο βουνό, σε απόσταση περίπου μιας ώρας με το αυτοκίνητο από το Πόρτλαντ, το πλήρωμα του ελικοπτέρου CH-47 Chinook διεπίστωσε ότι η μορφολογία του εδάφους δεν επέτρεπε την πλήρη προσγείωση κι έτσι αποφάσισαν να κάνουν έναν ελιγμό, που συνήθως χρησιμοποιείται σε αποστολές διάσωσης στο Αφγανιστάν.

Οι συνθήκες την περασμένη Πέμπτη ήταν εξαιρετικά αντίξοες, η πλαγιά ήταν χιονισμένη, πάγοι έλιωναν και υπήρχε ο κίνδυνος θανατηφόρων κατολισθήσεων.

Έτσι οι χειριστές στήριξαν το πίσω μέρος του αεροσκάφους στην πλαγιά, με την υπόλοιπη άτρακτο να αιωρείται στον αέρα όσο οι έξι διασώστες σέρνονταν στα τέσσερα για να μεταφέρουν τον τραυματία. Η αποστολή στέφθηκε ευτυχώς με επιτυχία.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου