ΔΙΕΘΝΗ

Σκωτία: Συνελήφθη 16χρονος ως ύποπτος για τη δολοφονία εξάχρονου κοριτσιού

σκωτία-συνελήφθη-16χρονος-ως-ύποπτος-γι-804578

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η έρευνα για τη δολοφονία μιας εξάχρονης στη νήσο Μπιουτ της Σκωτίας, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 16χρονο για το φόνο της μικρής μαθήτριας που παραθέριζε με τον πατέρα και τους παππούδες της και εξαφανίστηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Η σορός της Αλίσα Μακ Φάιλ βρέθηκε τρεις ώρες αργότερα σε δάσος, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι της γιαγιάς της στο Ρόθσεϊ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη του εφήβου, αλλά συνεχίζει τις έρευνες ζητώντας τη βοήθεια του κοινού. «Παρά τη σημαντική αυτή εξέλιξη απευθύνω έκκληση σ’ όποιον βρέθηκε στην περιοχή το βράδυ της Κυριακής ή τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας κι έχει πιθανόν πληροφορίες για τον θάνατο της Αλίσα να επικοινωνήσει μαζί μας», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής των ερευνών, Στιούαρτ Χάουστον. «Όποιος έχει κάμερα κλειστού κυκλώματος στο σπίτι ή την επιχείρησή του, ή οδηγοί που έχουν κάμερες στα οχήματά τους και κατέγραψαν υλικό που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο καλούνται επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας».

Ο φόνος της μικρής συγκλόνισε την κοινότητα των 4.850 κατοίκων της μικρής αυτής πόλης. Πολλοί έσπευσαν να συνδράμουν την οικογένεια και την αστυνομία στις έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής, μόλις ανακοινώθηκε η εξαφάνισή της στις 06:25 το πρωί της Δευτέρας. Το άψυχο κορμάκι της βρέθηκε τελικά σε δασώδη έκταση εντός του περιβόλου ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου περίπου τρεις ώρες αργότερα.

Η Αλίσα είχε φθάσει λίγες μέρες νωρίτερα στο Μπιουτ για να περάσει το καλοκαίρι με τον πατέρα και τους παππούδες της. Η οικογένειά της είναι συντετριμένη.

«Όπως κάθε εξάχρονο παιδί, η Αλίσα ήθελε να απολαύσει τις διακοπές της. Είναι αδιανόητο να χάνει μ’ αυτόν τον τρόπο τη ζωή του ένα μικρό κορίτσι», είπε ο Χάουστον.

Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι και μελετούν βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος για να εξακριβώσουν τις συνθήκες του θανάτου της μικρής. Παράλληλα καλούν τους κατοίκους να αγρυπνούν για τα παιδιά τους καθώς η έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου