ΔΙΕΘΝΗ

Σε φυλακές της Καταλονίας μεταφέρονται έξι Καταλανοί αυτονομιστές ηγέτες

σε-φυλακές-της-καταλονίας-μεταφέροντ-806408

Έξι από τους εννέα Καταλανούς αυτονομιστούς ηγέτες που κρατούνται για το ρόλο που διαδραμάτισαν στην απόσχιση της Καταλονίας θα μεταφερθούν σε φυλακές της περιοχής ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

“Αναμένεται ότι οι έξι διωκόμενοι θα μεταφερθούν μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης σε φυλακές που ελέγχονται από τις σωφρονιστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης της Καταλονίας”, υπογραμμίζει το ανακοινωθέν του υπουργείου.

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για εξέγερση στο ρόλο τους στην κήρυξη ανεξαρτησία της 27ης Οκτωβρίου, οι εννέα αυτονομιστές, ανάμεσά τους και ο πρώην καταλανός αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας, βρίσκονται υπό κράτηση.

Για τους αυτονομιστές που εξακολουθούν να βρίσκονται στην εξουσία στην Καταλονία, είναι “πολιτικοί κρατούμενοι”. Για το Ανώτατο Δικαστήριο που τους έχει απαγγείλει κατηγορίες και για την κεντρική κυβέρνηση, παραβίασαν την νομοθεσία.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, που βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας για ένα μήνα, είχε επανειλλημένα τονίσει την πρόθεσή του για την μεταφορά των κρατουμένων για τον “κατευνασμό” της κατάστασης στην Καταλονία.

Η ανακοίνωση αυτών των πρώτων μεταγωγών έρχεται μια εβδομάδα πριν την συνάντηση στην Μαδρίτη μεταξύ του Σάντσεθ και του προέδρου της Καταλονίας, Κιμ Τόρα στις 9 Ιουλίου.

“Οι υπόλοιποι τρεις κρατούμενοι θα μεταφερθούν αργότερα, οι σχετικές διαδικασίες αναφορικά με αυτούς δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς τα αιτήματά τους έγιναν αργότερα”, ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου