ΔΙΕΘΝΗ

Tρόμος στη Μαγιόρκα: Εθεάθη μεγάλος λευκός καρχαρίας μήκους 5 μέτρων

tρόμος-στη-μαγιόρκα-εθεάθη-μεγάλος-λευ-807500

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας εθεάθη σε θαλάσσιο πάρκο στις Βαλεαρίδες νήσους, μόλις έξι ν.μ. ανοικτά της νότιας ακτής της Μαγιόρκα στη δυτική Μεσόγειο.

Μέλη της Alnitak, μιας Ισπανικής οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας ζωής παρακολούθησε για πάνω από μία ώρα τις κινήσεις του μήκους πέντε μέτρων σαρκοβόρου κήτους στο Εθνικό Πάρκο της Καμπρέρα, που επισκέπτονται τουρίστες με σκάφη.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται καρχαρίας τέτοιου είδους στα ισπανικά ύδατα από το 1976, όταν ένας ψαράς έπιασε ένα ανάλογο κήτος μήκους έξι μέτρων ανοικτά της Μαγιόρκα.

Παρά τον τρόμο που προκάλεσε η είδηση σε ντόπιους και τουρίστες, τα μέλη της οργάνωσης δηλώνουν ενθουσιασμένα. «Τι υπέροχο θέαμα», σχολίασαν στο Instagram. «Οι καρχαρίες είναι ουσιαστικό μέρος ενός υγιούς ωκεάνιου οικοσυστήματος».

Η τελευταία επιβεβαιωμένη επίθεση καρχαρία στην Ισπανία αναφέρθηκε στη Γκραν Κανάρια, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων, στον Ατλαντικό, 210 χλμ. από την βορειοδυτική ακτή της Αφρικής. Ένα 13χρονο αγόρι υπέστη τραύματα στο πόδι, αλλά κατάφερε να γλιτώσει από τα σαγόνια του κήτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου