ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απαγορεύονται από σήμερα τα οχήματα στο Central Park

ηπα-απαγορεύονται-από-σήμερα-τα-οχήμα-809148

Από σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο Central Park της Νέας Υόρκης προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και να διασφαλιστεί η άνεση των περιπατητών στο πιο διάσημο πάρκο των ΗΠΑ.

Έπειτα από εντολή του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο τα τελευταία αυτοκίνητα πέρασαν χθες Τρίτη το βράδυ τους δρόμους που ήταν ακόμη ανοικτοί για την κυκλοφορία τις ώρες αιχμής στο νότιο τμήμα του Central Park.

Αντίθετα, το μέτρο δεν αφορά τους τέσσερις άξονες κυκλοφορίας που διασχίζουν το πάρκο από τα ανατολικά στα δυτικά.

Σε μια συμβολική κίνηση αξιωματούχοι της πόλης της Νέας Υόρκης και υπέρμαχοι του πάρκου και ποδηλάτες ακολούθησαν χθες αργά το βράδυ το τελευταίο αυτοκίνητο που πέρασε μέσα από το πάρκο αυτό του Μανχάταν.

«Για περισσότερο από έναν αιώνα είχαμε μετατρέψει μέρη του πιο διάσημου πάρκου παγκοσμίως σε αυτοκινητόδρομο και ξεκινώντας από σήμερα το βράδυ το παίρνουμε πίσω επισήμως οριστικά», δήλωσε ο ντε Μπλέιζιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είχε ανακοινώσει το μέτρο τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μόλυνση και να δοθεί προτεραιότητα στη υγεία και την ασφάλεια.

Οι αρχές της αμερικανικής πόλης είχαν αρχίσει να περιορίζουν τις ώρες που επιτρεπόταν η κυκλοφορία οχημάτων στο πάρκο, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά για τα αυτοκίνητα τη δεκαετία του 1960, με τη βόρεια πλευρά του να είναι ήδη κλειστή για τα οχήματα.

Το Σέντραλ Πάρκ θα γιορτάσει το 2019 τα 160 του χρόνια και δέχεται έως και 250.000 επισκέπτες ημερησίως, σύμφωνα με την υπηρεσία που έχει αναλάβει τη διαχείρισή του.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου