ΔΙΕΘΝΗ

Ινδός ταξίδεψε ως τη Ρωσία με το ποδήλατο για τον Μέσι

ινδός-ταξίδεψε-ως-τη-ρωσία-με-το-ποδήλα-812979

Ο Clifin Francis είναι Ινδός, αυτοαπασχολούμενος καθηγητής μαθηματικών που κερδίζει 40 δολάρια την ημέρα. Ήθελε να δει τον Μέσι από κοντά αλλά τα λεφτά ήταν πολλά για ένα ταξίδι στη Ρωσία. Εκτός… εάν πήγαινε με το ποδήλατο από εκεί που μένει, δηλαδή στη Νότια Ινδία!

«Συνειδητοποίησα ότι δεν θα έχω αρκετά χρήματα για να ταξιδέψω για τη Ρωσία και να μείνω εκεί για ένα μήνα» είπε και συμπλήρωσε: «Τότε αναρωτήθηκα ποιος θα ήταν ο φθηνότερος τρόπος να ταξιδέψω. Το ποδήλατο ήταν η απάντηση».

Οι φίλοι του δεν τον πίστευαν αλλά ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση του.

Έτσι, στις 23 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ένα επικό ταξίδι,. Αρχικά πήγε ως το Ντουμπάι με το αεροπλάνο και στη συνέχεια έφτασε με φέρι στο Ιράν. Από εκεί η ρωσική πρωτεύουσα απέχει 4.200 χλμ! Όλα με το ποδήλατο!

Κατέκτησε όμως το βραβείο του. Να δει από κοντά τον ήρωα του, Λιονέλ Μέσι.

«Λατρεύω το ποδήλατο και είμαι τρελός για το ποδόσφαιρο, απλά συνδυάζω τα δύο πάθη μου», είπε στο BBC ο Francis.

Αρχικά είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει μέσω του Πακιστάν αλλά εγκατέλειψε την ιδέα λόγω των σχέσεων με την Ινδία.

«Η αλλαγή στο σχέδιο μου κόστισε πολλά, δεν μπορούσα να πάρω το ποδήλατό μου στο Ντουμπάι και έπρεπε να αγοράσω ένα καινούργιο εκεί που κοστίζει 700 δολάρια. Δεν ήταν το καλύτερο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, αλλά αυτό είναι μόνο που θα μπορούσα να αντέξω», είπε.

Έφτασε στο ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas στις 11 Μαρτίου.

«Είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο και οι άνθρωποι είναι τόσο φιλόξενοι, πέρασα 45 ημέρες στη χώρα, αλλά έμεινα σε ξενοδοχείο μόνο για δύο ημέρες», είπε.

Γιατί έγινε αυτό; Διότι είχε μόνο 10 δολάρια την ημέρα για να περάσει, αλλά λέει πως όπου πήγαινε στο Ιράν οι άνθρωποι προσφέρονταν να τον φιλοξενήσουν σπίτι τους και του προσέφεραν φαγητό.

«Η αντίληψή μου για το Ιράν έχει αλλάξει, συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να διαμορφώνεις γνώμη για μια χώρα με βάση τη γεωπολιτική της», εξήγησε.

Ο Francis θυμάται τα τοπία που συνάντησε.

«Η ποδηλασία έγινε λιγότερο οδυνηρή λόγω της πανέμορφης ιρανικής υπαίθρου. Σίγουρα θα γυρίσω πίσω» είπε και πρόσθεσε: «Με έκαναν να υποσχεθώ ότι θα πανηγυρίσω για την ιρανική ομάδα στη Ρωσία, αγαπούν επίσης τον Bollywood και αυτό με βοήθησε να σπάσω τον πάγο με ανθρώπους σε πολλά μέρη».

«Είναι τόσο αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο και οι ταινίες ενώνουν τον κόσμο», είπε.

Στο Αζερμπαϊτζάν η συνοριακή αστυνομία δυσκολεύτηκε να επαληθεύσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα επειδή ο Francis είχε «χάσει πολύ βάρος από τη συνεχή ποδηλασία».

«Δεν έμοιαζα με την εικόνα μου στο διαβατήριο. Η αστυνομία χρειάστηκε πάνω από οκτώ ώρες για να επαληθεύσει τα στοιχεία μου, αλλά ήταν καλοί μαζί μου», είπε.

Όταν ο Francis έφτασε στη Γεωργία, γύρισε πίσω και αναγκάστηκε να αλλάξει το σχέδιο πάλι, περίπου στα μισά του δρόμου προς τη Μόσχα.

«Είχα όλα τα έγγραφα, αλλά ακόμα δεν ξέρω γιατί μου αρνήθηκαν την είσοδο. Αυτό με άφησε σε μια επισφαλή κατάσταση επειδή είχα θεώρηση μονής εισόδου για το Αζερμπαϊτζάν».

Το αποτέλεσμα ήταν ο ποδηλάτης να παγιδευτεί για μία ημέρα μέχρι να του δοθεί επείγουσα θεώρηση από το Αζερμπαϊτζάν.

Στις 5 Ιουνίου εισήλθε στο Νταγκεστάν όπου οι άνθρωποι δεν μιλούσαν σχεδόν καθόλου Αγγλικά.

«Οι άνθρωποι ήταν τόσο έκπληκτοι που είδαν έναν Ινδό να εισέρχεται στην περιοχή τους ένα ποδήλατο. Και πάλι, χρησιμοποίησα την παγκόσμια γλώσσα του ποδοσφαίρου και των ταινιών για να ανοιχτούν οι άνθρωποι σε μένα».

Ο κ. Francis έχει φτάσει στην πόλη Tambov, περίπου 460 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Πρέπει να είναι στην πρωτεύουσα μέχρι τις 26 Ιουνίου για τον αγώνα Γαλλίας – Δανίας.

«Είναι το μόνο παιχνίδι στο οποίο κατάφερα να βγάλω εισιτήρια», είπε και συνέχισε: «αλλά υποστηρίζω την Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι είναι ο αγαπημένος μου – τον λατρεύω. Είναι το όνειρό μου να τον συναντήσω και να του ζητήσω να υπογράψει το ποδήλατό μου».

Και συνεχίζει:

«Θέλω να δω την Ινδία να παίζει κάποια στιγμή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό θα συμβεί μόνο όταν περισσότερα παιδιά ξεκινήσουν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ινδία. Είμαι αισιόδοξος ότι έχουν τις πιθανότητές μας τα επόμενα 20 χρόνια», είπε.

«Ελπίζω επίσης ότι οι άνθρωποι θα ασχοληθούν με την ποδηλασία μόλις διαβάσουν την ιστορία μου. Η ποδηλασία σας οδηγεί πίσω στις πρωταρχικές ανάγκες της ζωής. Αυτό που χρειάζεστε στο τέλος της ημέρας είναι ένα ντους, ένα ωραίο μέρος για να βγάλετε τη σκηνή σας και καλό φαγητό και είστε χαρούμενοι. Θα ήμουν ευτυχισμένος αν το ταξίδι μου καταλήξει να εμπνέει ακόμη και ένα παιδί να παίξει ποδόσφαιρο στην Ινδία».

Πηγή: BBC

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου