ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

στη-βουλή-της-πγδμ-η-συμφωνία-τσίπρα-ζά-814433

Τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ που υπεγράφη στις Πρέσπες και ανoiγει το δρόμο για την επίλυση του ονοματολογικού, ενέκρινε τη Δευτέρα η κυβέρνηση της γείτονας χώρας. Η συμφωνία έχει κατατεθεί πλέον προς έγκριση στη Βουλή της πΓΔΜ.

Η συζήτηση επί της πρότασης ξεκινά σήμερα,Τρίτη, από την αρμόδια επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στη συνέχεια η συζήτηση θα μεταφερθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει σε πρώτη φάση μέχρι την Παρασκευή και αμέσως μετά το νομοσχέδιο θα αποσταλεί προς έγκριση στον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ.

Το νομοσχέδιο απαιτεί για να εγκριθεί πλειοψηφία τουλάχιστον 61 βουλευτών.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της πΓΔΜ, ο Γκιόργκι Ιβανόφ έχει στη διάθεση του επτά ημέρες για να την εγκρίνει-υπογράψει. Με δεδομένη την άρνηση του Σκοπιανού προέδρου, αυτό σημαίνει βέτο στο νομοσχέδιο και επιστροφή του στο Κοινοβούλιο όπου πλέον θα χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία 61 βουλευτών από αυτούς που θα δώσουν το παρόν στην ψηφοφορία. Εν συνεχεία, το νομοσχέδιο θα αποσταλεί εκ νέου στον Γκιόργκι Ιβανόφ, ο οποίος, βάσει Συντάγματος, είναι υποχρεωμένος πλέον να το υπογράψει.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου