ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ν. Υόρκης για σεξουαλικές επιθέσεις

παραιτήθηκε-ο-γενικός-εισαγγελέας-τη-24098

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, που πρόβαλε εαυτόν ως υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών, μετά τις αποκαλύψεις τεσσάρων ερωμένων του, ότι τις κακοποίησε σωματικά και τις απειλούσε.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση αποκαλυπτικού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού The New Yorker ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ζήτησε την παραίτηση του Έρικ Σντάιντερμαν.

«Τις τελευταίες ώρες έγιναν σοβαρές καταγγελίες εναντίον μου, τις οποίες αμφισβητώ έντονα. Μολονότι οι καταγγελίες αυτές δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις υποθέσεις της υπηρεσίας μου θα με εμποδίσουν ουσιαστικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Ως εκ τούτου παραιτούμαι από τη θέση μου μόλις λήξει η εργάσιμη ημέρα της 8ης Μαϊου 2018», ανέφερε ο Σντάιντερμαν σε ανακοίνωσή του.

Στο άρθρο του το New Yorker αναφέρει ότι τέσσερις γυναίκες που λένε ότι είχαν σχέσεις με τον Γενικό Εισαγγελέα, υπέστησαν σωματική βία χωρίς τη συναίνεσή τους. Δύο εξ’ αυτών «υποστήριξαν ότι τις χτύπησε κατ’ επανάληψη συχνά μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ενίοτε στο κρεβάτι και ποτέ με τη συγκατάθεσή τους».

Μια ερωμένη του είπε μάλιστα ότι ο Σνάιντερμαν την χαστούκισε στο πρόσωπο επειδή αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του και ότι όταν του είπε ότι θέλει να φύγει, εκείνος της απάντησε: «Σε πολλές αρέσει αυτό. Δεν νομίζουν πάντα ότι τους αρέσει, αλλά όταν δοκιμάσουν ζητούν κι άλλο».

Ο Σντάιντερμαν ήταν Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης από τα τέλη του 2010. Σφοδρός επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, ανήκει στις τάξεις των Δημοκρατικών, δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo, ενώ τον Φεβρουάριο μήνυσε τον παραγωγό του Χόλυγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις εις βάρος δεκάδων γυναικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου