ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: «Ο αδελφός μου έκανε το διπλό φονικό», λέει ο 33χρονος

κύπρος-ο-αδελφός-μου-έκανε-το-διπλό-φο-34309

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο Λευκωσίας, που συγκλόνισε την Κύπρο.

Το πρωί του Σαββάτου θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής για τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Πρόκειται για τον 23χρονο αδελφό του 33χρονου υπόπτου που τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση, και την 21χρονη συμβία του.

Ο 33χρονος, στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε την Παρασκευή, κατονόμασε τον αδελφό του ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους, ενώ ενέπλεξε και τη συμβία του. Σύμφωνα με τα όσα είπε, πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού με σκοπό την κλοπή, αλλά φαίνεται ότι τους αντιλήφθηκε ο Χατζηγεωργίου, με τραγικές συνέπειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews, έπειτα από υπόδειξη του 33χρονου η αστυνομία βρήκε στο πατρικό του σπίτι στην Αγλαντζιά μαχαίρι, το οποίο εικάζεται ότι είναι το φονικό όπλο, αλλά και ρούχα με κηλίδες αίματος. Ο 33χρονος υποστηρίζει ότι πρόκειται για δικά του ρούχα, τα οποία όμως φορούσε ο αδελφός του το βράδυ του διπλού φονικού.

Προκειμένου να ξεκαθαριστεί αυτό θα γίνει εξέταση DNA. Οσο για τα παπούτσια του, που εντοπίστηκαν έξω από την οικία των θυμάτων, ο 33χρονος υποστήριξε ότι τα έβγαλε για να μην κάνει θόρυβο και κατά τη φυγή τους τα ξέχασε εκεί, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο 15χρονος γιος των θυμάτων αναγνώρισε τον 33χρονο ως το πρόσωπο που είδε μέσα στο σπίτι, το βράδυ του φονικού.

Στην κατάθεσή του, ο 15χρονος δεν άλλαξε κάτι από αυτά που είχε πει αρχικά και σύμφωνα με το philenews ανέφερε ότι ξύπνησε από το κλάμα της μητέρας του, ενώ στη συνέχεια είδε έναν άγνωστο να στέκεται από πάνω του και να του κλείνει το στόμα. Ο 15χρονος αναφέρθηκε επίσης στις στιγμές πριν το φονικό για το τι έκαναν το μοιραίο βράδυ οι γονείς του και ο ίδιος, όπως και για το πώς κατάφερε να βγει από το υπόγειο όπου τον κλείδωσαν.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου