ΔΙΕΘΝΗ

Εξέλιξη στο φονικό στην Κύπρο: Ο 33χρονος κατονόμασε τον δράστη του φονικού

εξέλιξη-στο-φονικό-στην-κύπρο-ο-33χρονο-34524

Ένα πρόσωπο που φαίνεται να εισήλθε στην οικία της οδού Ζαλόγγου φορώντας κουκούλα την νύχτα του διπλού φόνου κατονόμασε στην κατάθεση του ο 33χρονος που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Πολίτης» η ανάκριση του υπόπτου συνεχίζεται ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται ακόμα και εντός της ημέρας να εκδοθεί ένταλμα για την σύλληψη του προσώπου που κατονόμασε ο 33χρονος.

Ο 33χρονος ανακρίνεται από την αστυνομία από τις 15:00 και δίνει απαντήσεις για τα όσο ισχυρίστηκε προφορικά κατά την σύλληψη του περί γνώσης του ιδίου για το ποιός διέπραξε τον φόνο αλλά και για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του φόνου.

Εντοπίστηκε το φονικό μαχαίρι – Ο 15χρονος αναγνώρισε τον 33χρονο

Παράλληλα όμως, η Αστυνομία εντόπισε το φονικό μαχαίρι και τα ρούχα του δράστη στο σπίτι του πατέρα του 33χρονου συλληφθέντα.

Την ίδια ώρα ο 15χρονος γιος των θυμάτων αναγνώρισε τον 33χρονο ως το άτομο που βρισκόταν στην οικία την νύχτα του εγκλήματος. Η διαδικασία της αναγνωριστικής παράταξης έγινε γύρω στο μεσημέρι

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους βρέθηκε σήμερα στο ΤΑΕ και έδωσε κατάθεση ως βασικός μάρτυρας, για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο.Τον νεαρό συνόδευσαν παιδοψυχίατροι και άλλα πρόσωπα του υποστηρικτικού του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 15χρονος είχε καταθέσει στην Αστυνομία, ότι ο ένας από τους δύο δράστες που του μίλησε με ακάλυπτο πρόσωπο είχε μούσι και, όπως του ανέφερε, έχει έναν γιο, γι’ αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Πάσχουσα διαδικασία

Πάντως έγκυροι νομικοί κύκλοι που μίλησαν στον «Π» τόνισαν ότι η διαδικασία αναγνώρισης έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε είναι πάσχουσα αφού οι φωτογραφίες του 33χρονου είδαν το φως δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: zougla.gr, politis.com.cy, sigmalive.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου