ΔΙΕΘΝΗ

«Σαλάχι», το νέο υπερ-όπλο της Τουρκίας: Υποβρύχιο drone που δεν ανιχνεύεται [βίντεο]

σαλάχι-το-νέο-υπερ-όπλο-της-τουρκίας-39867

Ενα νέο υπερ-όπλο, αυτή τη φορά για τον βυθό της θάλασσας, αποκτά η Τουρκία, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για κατασκοπεία, όσο και για επίθεση.

Πρόκειται για το «σαλάχι», το πρώτο οπλισμένο υποβρύχιο drone τουρκικής κατασκευής, που αποτελεί ουσιαστικά μία «κινητή νάρκη» η οποία έχει τη δυνατότητα να ανατινάξει εχθρικά πλοία.

Η εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού Albayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το «Wattozz», όπως είναι το όνομά του στα τουρκικά, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις μήνες.

Ονομάστηκε «σαλάχι» επειδή θα μοιάζει με το θαλάσσιο πλάσμα τόσο σε μέγεθος και σχεδιασμό, όσο και σε κίνηση. Κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο, θα είναι καλυμμένο από σιλικόνη, ενώ θα διαθέτει δύο κάμερες ως «μάτια» και οι τρεις μηχανές του θα μπορούν να «πιάσει» έως και 5,5 κόμβους για μέχρι 12 ώρες, γράφει η Daily Sabah.

Ο έλεγχός του θα γίνεται μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων, παρόμοιων με εκείνα που χρησιμοποιούν φάλαινες και δελφίνια για να επικοινωνήσουν. Επίσης, ηλεκτρομαγνήτες θα του επιτρέπουν να «επιτεθεί» στο κύτος εχθρικού πλοίου και να πυροδοτηθεί με μια εντολή.

Οταν δεν θα είναι σε αποστολή, το «σαλάχι» μπορεί να παραμένει ακουμπισμένο στον βυθό, ενώ ηλεκτρομαγνητικά και υπερηχητικά σήματα θα το προστατεύουν από τα ψάρια. Η ανίχνευσή του δεν είναι δυνατή, ούτε όταν κινείται, ούτε όταν παραμένει ακουμπισμένο στον βυθό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Albayraklar Savunma, Μουσταφά Αντνάν Αλμπαϊράκ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου